Rôzne

V Papradne zatvorili školu: Problémy hlási aj Horná Mariková

Výpadky elektriny spôsobili problémy v Hornej Marikovej a tiež v Papradne. Tam dokonca zatvorili školu. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku V Papradne zatvorili školu: Problémy hlási aj Horná Mariková
Zdroj: TASR

Nedeľné (13. 1.) intenzívne sneženie spôsobilo problémy s dodávkou elektrickej energie v obciach Papradno a Horná Mariková v Považskobys­trickom okrese. Podľa starostu Papradna Romana Španihela k prerušeniu dodávky elektrickej energie došlo okolo polnoci, elektrina nebola až do 9. hodiny ráno v asi polovici obce, kde je aj obecný úrad, základná a materská škola.

„Keďže nefungovali plynové kotly a nemohlo sa variť ani v kuchyni, prerušili sme v pondelok školskú dochádzku,“ skonštatoval starosta s tým, že dodávka elektriny je už obnovená, v utorok (15. 1.) už deti do školy pôjdu.

Ako informoval starosta Hornej Marikovej Miroslav Hamar, krátkodobé výpadky dodávky elektrickej energie spôsobili stromy popadané na vedenie vysokého napätia. „Dolina zatiaľ ohrozená nie je, pretože napájanie vysokým napätím je riešené paralelne dvoma vetvami. Horšie by bolo, keby to padlo aj na druhú vetvu. Elektrikári momentálne pracujú na odstraňovaní porúch. Zabezpečili sme ich dopravu čo najbližšie k miestu poruchy. Je to zložitejšie, pretože v horách je vysoká snehová pokrývka,“ doplnil Hamar.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM