Aktualizované Filip Chudý Rôzne

V Považskej Bystrici bude nové odberné miesto na bezplatné antigénové testovanie

Potrebujete sa dať otestovať? V Považskej Bystrici pribúda ďalšie mobilné odberové miesto. Hľadajú však doň zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku V Považskej Bystrici bude nové odberné miesto na bezplatné antigénové testovanie
8
Galéria

V Považskej Bystrici vznikne ďalšie mobilné odberové miesto (MOM) na antigénové testovanie. V spolupráci s miestnym regionálnym úradom verejného zdravotníctva a okresným úradom ho mesto plánuje spustiť od pondelka 21. decembra.

Reakcia na situáciu

Ako oznámilo mesto, „dôvodom otvorenia ďalšieho MOM je zhoršená epidemiologická situácia v Považskobys­trickom okrese a tiež zvýšený záujem o testovanie.“ V centre mesta pri MOM sa prakticky každý testovací deň tvorí dlhý rad čakajúcich ľudí na testovanie, pričom niekedy sa na test muselo čakať až dve hodiny.

Ďalšie miesto na bezplatné testovanie sa bude nachádzať v budove okresného úradu vedľa súčasného MOM.

Hľadajú zdravotníkov

Ešte sa však doň zháňajú zdravotníci. „Aby sme vedeli zabezpečiť hladké fungovanie, hľadáme do tímu zdravotníkov (lekárov a zdravotné sestry), ktorí by nám mali možnosť pomôcť v pracovné dni od 8.00 do 16.00 hod. a v stredu od 10.00 do 18.00 hod,“ pripojilo mesto s tým, že mzda by bola 7 eur na hodinu v hrubom.

Ďalšie MOM od súkromného poskytovateľa funguje v Považskej Bystrici vedľa budovy Brojo, priamo oproti železničnej stanici. Otvorené je cez pracovné dni od 12.00 do 20.00 hod. Naň sa je však potrebné objednať online, pričom rezerváciu je možné urobiť maximálne 48 hodín vopred.

Ďalšie kroky

Zároveň bolo oznámené, že v súčasnom MOM v centre mesta majú začať pracovať o dve hodiny skôr.

„Ak by v januári čísla stále narastali, radnica plánuje zriadiť odberové miesta aj na dvoch najväčších sídliskách SNP a Rozkvet, aby boli pre občanov ešte dostupnejšie,“ doplnili.

Podľa prednostu Okresného úradu v Považskej Bystrici Andreja Tordu v stredu (16. 12.) zásobili odberové miesto ďalšími 6000 antigénovými testami. „Súčasná zásoba antigénových testov by mala vystačiť do ďalšieho zásobenia po Novom roku,“ doplnil Torda.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Koronavírus v okrese Považská Bystrica

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM