Rôzne

V Považskej opravujú druhý most ponad Váh: Má byť súčasťou cyklotrasy, FOTO

Po Orlovskom moste sa bude na územní Považskej Bystrice opravovať aj druhý väčší most, ktorý vedie ponad Váh. Pozrite výšku investície.

Ilustračný obrázok k článku V Považskej opravujú druhý most ponad Váh: Má byť súčasťou cyklotrasy, FOTO
18
Galéria

Ako sme vás už informovali, Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici upozornil motoristickú verejnosť, že od 1. júna 2020 do 31. októbra 2020 budú na ceste mimo zastavanú časť považskobystrickej mestskej časti Podvažie čiastočné dopravné obmedzenia v obidvoch jazdných pruhoch z dôvodu realizácie stavby, Rekonštrukcia mosta č. 507–092 Podvažieʻ.

Čo sa má robiť?

Daný cestný objekt patrí pod Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). Lenka Kukučková, ktorá je poverená riadením oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK, ozrejmila, že ide o komplexnú rekonštrukciu a modernizáciu mostného objektu ponad kanál rieky Váh (konkrétne Vážskej kaskády, pozn.), ktorý sa nachádza v extraviláne Podvažia na ceste II/507.

Rekonštrukcia sa podľa Kukučkovej slov týka nosnej konštrukcie mosta, spodnej stavby, príslušenstva a bezpečnostných zariadení. „V rámci nej budú vybúrané všetky poškodené časti mostného objektu a nahradia ich nové konštrukcie. Súčasťou prác bude aj zosilnenie nosnej konštrukcie mosta vybudovaním novej spriahajúcej dosky a dodatočného voľného predpätia,“ doplnila.

Viac ako milión eur

„Realizáciou týchto prác sa predĺži životnosť konštrukcie mosta a zvýši sa bezpečnosť účastníkov cestnej premávky,“ povedala hovorkyňa Úradu TSK.

Na moste je podľa jej slov navrhovaný chodník šírky 2,5 m, ktorý je prípravou na budúce vedenie cyklochodníka pozdĺž cesty II/507. „Náklady na rekonštrukciu mosta Podvažie sú v zmysle zmluvy o dielo 1 010 374,80 eur s DPH. Na rekonštrukciu má zhotoviteľ 180 dní od odovzdania staveniska, ktoré prebehlo 27. mája 2020,“ dodala Kukučková.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Prinášame aj zábery daného mosta v Podvaží.

OBRAZOM: Opravujú most v Podvaží, má tadiaľ ísť aj cyklotrasa
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM