Rôzne

V Považskej otvárajú škôlku: Bude však len pre tieto deti

Vybraní rodičia z Považskej Bystrice si čoskoro odfúknu a budú môcť svoje deti umiestniť do predškolských priestorov. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej otvárajú škôlku: Bude však len pre tieto deti
Zdroj: TASR

Školské a predškolské zariadenia sú už dlhšie zatvorené. Výnimkou sú len tie škôlky, ktoré sa otvárajú pre deti zdravotníckych pracovníkov. Už minulý týždeň tak urobil z nášho kraja Trenčín a onedlho sa pridá aj Považská Bystrica.

Na Dukelskej

„Od pondelka 4. mája sa dočasne otvorí v priestoroch Materskej školy Dukelská opatrovateľské zariadenie pre deti zdravotníkov,“ informovalo mesto.

Krízový štáb to odsúhlasil v pondelok 27. apríla. MŠ Dukelská sídli v tesnej blízkosti považskobystrickej nemocnice. „Celkovo bude možné do štyroch tried umiestniť 24 detí, pričom v jednej ich môže byť maximálne šesť a rozdelené budú podľa veku,“ ozrejmili.

Ako detský klub

Otvorenie zariadenia odsúhlasila podľa mesta aj riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici.

Bude to zariadenie, ktoré bude fungovať ako detský klub pre deti od 3 do 10 rokov. Musia v ňom byť dodržané všetky hygienicko-epidemiologické požiadavky ako ranný detský filter, kde sa bude monitorovať telesná teplota a celkový zdravotný stav dieťaťa. Taktiež bude zabezpečené denné vykonávanie celkovej dezinfekcie zariadenia, hračiek a všetkých pomôcok, ktoré v procese použijú.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto to vyzerá v Trenčíne.

FOTO: V trenčianskej škôlke sa starajú o deti zamestnancov fakultnej nemocnice
9
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM