Rôzne

Bojnická nemocnica má takmer plne obsadené COVID lôžka: Oznámili DÁTUM očkovania

Bojnická nemocnica má obsadených takmer 100 percent lôžok pre pacientov s COVID-19. Koľko percent zdravotníkov sa dá očkovať?

Ilustračný obrázok k článku Bojnická nemocnica má takmer plne obsadené COVID lôžka: Oznámili DÁTUM očkovania
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach zaznamenala počas vianočných sviatkov bežný prírastok pacientov s ochorením COVID-19. Najväčší nápor zaregistrovala 27. decembra. Reprofilizované lôžka má naplnené takmer na 100 percent, informoval v utorok Jozef Stopka z nemocnice.

„V nemocnici máme hospitalizovaných 185 pacientov, s COVID-19 je to 53 ľudí, na umelej pľúcnej ventilácii je šesť pacientov. Obsadenosť reprofilizovaných lôžok je na úrovni 98 až 100 percent, ale k utorku nanovo otvárame dočasne uzatvorenú ošetrovaciu COVID-19 jednotku s 25 lôžkami,“ uviedol ďalej Stopka.

Ochorenie COVID-19 má k utorku podľa neho 89 zamestnancov, služby nateraz sa nemocnici darí zabezpečiť. „Zatiaľ NsP Prievidza zvláda pomerne ťažkú situáciu aj čo sa týka starostlivosti o pozitívnych pacientov, ako aj pacientov prijímaných do nemocnice s inými diagnózami,“ skonštatoval.

Proti ochoreniu COVID-19 by mali zdravotníkov z bojnickej nemocnice začať očkovať 5. januára. „Zisťujeme predbežný záujem zo strany zamestnancov, ale predpokladáme, že sa zaočkovať dá približne 30 až 40 percent z nich,“ dodal Stopka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM