Rôzne

Hegera povodeň vo Valaskej Belej nenechala chladným: Sľúbil finančnú pomoc, FOTO

Slovenský premiér Eduard Heger prisľúbil finančnú pomoc Valaskej Belej na odstraňovanie škôd po povodni.

Ilustračný obrázok k článku Hegera povodeň vo Valaskej Belej nenechala chladným: Sľúbil finančnú pomoc, FOTO
Zdroj: TASR/Alexandra Moštková

Obec Valaská Belá (okres Prievidza) by mala dostať z rezervy predsedu vlády SR finančnú pomoc na odstraňovanie škôd po bleskových povodniach zo záveru minulého týždňa. Prisľúbil to v piatok po návšteve obce premiér Eduard Heger (OĽANO).

Prevencia

„Najlepšie a najefektívnejšie riešenie je prevencia, toto je niečo, do čoho musíme investovať. Samozrejme, snažím sa aj ja z rezervy premiéra práve v takýchto prípadoch pomôcť. Pán starosta momentálne vyčísľuje škody, uvidíme, v akej budú výške a podľa toho by som rád aj z rezervy premiéra prispel nejakým spôsobom na pomoc tejto obci," povedal Heger.

Dôležité podľa neho je, aby štát robil reálne systémové kroky, čiže z hľadiska prevencie. „Môžeme očakávať, že prívalové dažde budú aj ďalej pokračovať, ale je dobre pripraviť obce tak, aby nemali také škody. Jednak obce, ale hlavne občania," dodal.

Správy z hornej Nitry

Škody

Valaskú Belú zasiahli bleskové povodne v noci z 25. na 26. júla. Vyliate prítoky Nitrice a voda z lesov zatopila pivnice rodinných domov, poškodila miestne komunikácie, viacero lazov zostalo pre povodeň odrezaných od sveta. Obec ešte presne vyčíslené škody nemá, starosta Miloš Cúcik ich odhadol na niekoľko stotisíc eur.

Premiér absolvoval vo štvrtok (29.7.) a v piatok na hornej Nitre regionálny výjazd, v nadväznosti na transformáciu regiónu navštívil areál Slovenských elektrární, Baňu Cigeľ, spoločnosť Nestlé v Prievidzi a v súvislosti s prípravou na tretiu vlnu pandémie nového koronavírusu i nemocnicu v Bojniciach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo pri návšteve premiéra vo Valaskej Belej.

OBRAZOM: Eduard Heger na návšteve Valaskej Belej
5
Galéria
Zdroj: TASR/Alexandra Moštková

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM