Rôzne

Nemocnica v Handlovej testuje aj počas Veľkej noci: TERMÍNY, kedy bude otvorené

Ako to bude počas veľkonočného obdobia? Mobilné odberové miesto v handlovskej nemocnici bude fungovať i počas sviatkov.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Handlovej testuje aj počas Veľkej noci: TERMÍNY, kedy bude otvorené
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Handlovská nemocnica zabezpečila pre verejnosť bezplatné antigénové testovanie aj počas Veľkej noci. Výnimkou bude Veľkonočná nedeľa 4. apríla, keď bude tamojšie mobilné odberové miesto (MOM) zatvorené.

„Počas veľkonočných sviatkov zostáva v plnej prevádzke len oddelenie dlhodobo chorých a, samozrejme, oddelenie pre pacientov s ochorením COVID-19. Situácia vo vývoji pandémie sa zlepšila, aktuálne máme v nemocnici 15 pacientov s potvrdeným novým koronavírusom," uviedla riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

Handlovskí zdravotníci podľa nej predpokladajú, že situácia sa počas sviatkov nezmení a v nemocnici zostane hospitalizovaných približne 15 pacientov. „Pozitívnych na nový koronavírus máme dvoch zamestnancov a dvaja sú v karanténe," doplnila.

Nemocnica bude prevádzkovať antigénové testovanie aj v piatok 2. apríla, v sobotu 3. apríla a na Veľkonočný pondelok 5. apríla. Všetky tieto dni bude MOM otvorené od 8.00 do 16.00 hod. „Upozorňujeme však verejnosť, že počas veľkonočných sviatkov nebudeme vykonávať RT-PCR testy," dodala riaditeľka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM