Katarína Vlčková Správy

V Prievidzi na sídlisku nebola ekektrina: Vieme prečo!

V utorok večer vypadol prúd na celom Starom sídlisku v Prievidzi. Niektoré časti sídliska, napríklad Magura opäť naskočila. Najväčšie problémy mala ulica Štefana Baniča, na ktorej prúd nešiel aj na druhý deň ráno. Prečítajte si prečo sa to stalo.

Ilustračný obrázok k článku V Prievidzi na sídlisku nebola ekektrina: Vieme prečo!
Foto: Katarína Vlčková

Časť mesta ostala bez elektriny bez toho, aby dali niekomu kompetentnému vedieť. Zisťovali sme preto, čo bolo vo veci.

Obyvateľ Starého sídliska Peter (57) sa vyjadril, že „neviem ako u iných ale u nás nešla elektrina asi od pol desiatej večer. Zaspal som pri zapnutej TV a zrazu bolo ticho. V noci to naskočilo a mne začal ten televízor dobre hulákať. Ešte aj rádio v kuchyni sa zaplo. A pokiaľ viem, tieto výpadky pokračovali až do piatej rána.“

„Zarazilo ma, že večer nešiel prúd, a to dosť dlho. Ráno síce išiel, ale iba na chvíľu. Bola som nútená zájsť do inej časti mesta, keďže pracujem z domu a stále využívam počítač. Aj som si zisťovala kde je problém. Volala som aj na infolinku Stredoslovenskej energetiky, no tam ani nevedeli, že nejaký problém je a podľa nich ani ulica, na ktorej bývam neexistuje v systéme. Tak som sa nič nedozvedela,“ dodala obyvateľka sídliska Jana (26).

K danej situáciu sme pre portál Prievidza24 dostali aj stanovisko zo strany Stredoslovenskej energetiky. „Utorok vo večerných hodinách, o 21:40 hod. bola prerušená dodávka elektriny v meste Prievidza. Dôvodom boli poruchy na kábloch medzi transformovňami. Počas vymedzovania poruchových miest došlo k bezprúdiu v dotknutej lokalite. Naši pracovníci intenzívne pracovali na odstránení poruchy a k obnoveniu dodávky elektriny došlo v skorých ranných hodinách,“ povedala hovorkyňa Jana Bolibruchová z SSE.

Podľa hovorkyne malo dôjsť k oprave v skorých ranných hodinách, no obyvatelia sídliska výpadok elektriny registrovali aj o desiatej ráno.

Porucha elektriny
1
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM