Krimi

Otravy psov na sídlisku Juh v Trenčíne? Polícia sa pustila do prípadu

Majitelia psov a mačiek by začali mať dávať väčší pozor. Polícia preveruje údajné otravy psov na sídlisku Juh v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Otravy psov na sídlisku Juh v Trenčíne? Polícia sa pustila do prípadu
2
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Polícia sa začala zaoberať údajnými otravami psov na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh. Reaguje tak na medializované informácie, v tejto súvislosti doposiaľ neprijala ani neeviduje žiadne oznámenie. Z úradnej povinnosti začala preverovať podozrenie zo spáchania trestného činu týrania zvierat. Informovali o tom v piatok trenčianski krajskí policajti na sociálnej sieti.

Dávajte pozor

Polícia eviduje v posledných rokoch rastúci počet otráv zvierat rôznymi jedmi alebo zraňovanie zvierat rôznymi ostrými predmetmi, ktoré sú umiestnené v návnadách z mäsa.

„Upozorňujeme najmä chovateľov psov a mačiek, ale aj širokú verejnosť, aby si všímali výskyt rôznych kúskov mäsa, údenín, klobás, párkov a podobných výrobkov na verejných priestranstvách alebo vo voľnej prírode," uviedli policajti.

Viac správ zo Slovenska

Environmentálna trestná činnosť

Policajti rovnako upozorňujú chovateľov psov a mačiek, že sa vyskytli prípady, keď takéto návnady boli vhodené aj na súkromné pozemky. „V prípade výskytu takýchto návnad je potrebné bezodkladne informovať políciu, nakoľko aj v prípade, že nedôjde k otrave žiadneho zvieraťa, je takéto umiestnenie návnady možné kvalifikovať ako trestný čin v štádiu pokusu. Rovnako je potrebné o takýchto prípadoch informovať aj v prípade, že majiteľ zvieraťa zistí otravu až dodatočne vyšetrením u veterinárneho lekára,“ doplnili policajti.

Policajný zbor podľa nich systematicky posilňuje svoje kapacity v boji proti environmentálnej trestnej činnosti – vrátane tej, ktorej obeťou sú zvieratá. „V spolupráci s občanmi, občianskymi združeniami, odbornou verejnosťou a Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR sa postupne darí odhaľovať viac prípadov tejto trestnej činnosti a súčasne sa darí aj zvyšovať počet prípadov, keď je usvedčený jej páchateľ. Len takýmto spoločným úsilím sa môže postupne podariť eliminovať tento druh trestnej činnosti,“ dodala polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM