Filip Chudý Krimi

Oznam na zastávke v Trenčíne vyvolal rozruch: Polícia hovorí o totálnom HOAXE

Na trenčiansku autobusovú zastávku dal niekto oznam o údajnej situácii v Izraeli. Autor môže mať podľa polície psychické problémy.

Ilustračný obrázok k článku Oznam na zastávke v Trenčíne vyvolal rozruch: Polícia hovorí o totálnom HOAXE
Zdroj: Facebook.com/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Polícia SR na sociálnej sieti, kde rozoberá hoaxy a podvody, v stredu informovala o prípade z Trenčína. Konkrétne o ozname na autobusovej zastávke, kde je napísané „Desivá informácia: Vakcína od Pfizeru zabila v Izraeli viac starších ľudí ako Covid!“.

„Kto vie, odkedy tam tento hoax visí, keďže informácie o údajných úmrtiach v Izraeli boli vyvrátené už vo februári a marci,“ uviedla polícia.

Situácia v Izraeli je podľa jej slov v súčasnosti úplne opačná – ako najzaočkovanejšia krajina (prepočet na obyvateľov) sa postupne vracia do normálneho režimu. „Podľa posledných správ obyvatelia Izraela by mohli čoskoro cestovať bez obmedzení do Európy. Čísla preočkovanosti sú už na hranici získania populačnej imunity. Izrael dokonca posiela pomoc do Indie, kde je aktuálne najhoršia situácia. Takže toto je skutočný život v Izraeli po masívnom očkovaní,“ konštatujú.

„Prečo niekto šíri opak? Chce byť sám pre seba dôležitý. Vidí sa ako akýsi ,bojovník proti svetovládeʻ, ako ,vizionárʻ, ktorý sa nedal ,nachytaťʻ. Konanie, keď k šíreniu dochádza takýmto osobným spôsobom v uliciach miest, môže mať reálny súvis s psychickými problémami,“ dodali muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM