Kultúra

Pohoda urobila výnimku: Hviezda festivalu z roku 2019 sa vracia do Trenčína

Britská speváčka Lianne La Havas sa vráti na Pohodu s novým albumom a s kapelou.

Ilustračný obrázok k článku Pohoda urobila výnimku: Hviezda festivalu z roku 2019 sa vracia do Trenčína
44
Galéria
Zdroj: TASR

V roku 2019 si získala návštevníkov Pohody len sama s gitarou, na tohtoročný festival sa britská speváčka Lianne La Havas vráti s novým albumom a s kapelou. „Zahraničné hviezdy opakujeme len výnimočne, niekedy to však považujeme za nevyhnutné," povedal Michal Kaščák, riaditeľ festivalu, ktorý sa na letisku Trenčín uskutoční 7. až 9. júla.

Mohlo by vás zaujímať

Organizátori festivalu pripomínajú, že tretí štúdiový album Lianne La Havas jej priniesol cenu za najlepší album v rámci minuloročných Ivor Novello Awards, nomináciu na Brit Awards i prirovnania k r'n'b legendám ako Jill Scott či Erykah Badu.

„Svojou tvorbou, muzikalitou a špičkovým hlasovým prejavom s unikátnou farbou oslovila osobnosti ako Prince, Alicia Keys či Justine Vernon (Bon Iver)," dodávajú organizátori Pohody.

Dcéra gréckeho otca a jamajskej mamy sa narodila na sklonku 80. rokov v Londýne. K hudbe Lianne viedli odmalička rodičia s pestrofarebným hudobným záberom. Spievala od siedmich rokov a skladala od jedenástich. Kaščák označil Lianne La Havas po vystúpení na festivale v roku 2019 za jednu z najsilnejších osobností súčasnej hudobnej scény.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM