Filip Chudý Krimi

Polícia varuje, podvodníci sú späť! Tento hnusný TRIK používajú aj v Trenčíne

Polícia zaznamenala nové telefonické podvody na senioroch. Jeden takýto smutný prípad sa odohral tiež v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Polícia varuje, podvodníci sú späť! Tento hnusný TRIK používajú aj v Trenčíne
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia v Trenčíne sa zaoberá závažným podvodným konaním doteraz nestotožneného páchateľa. Ten mal telefonicky kontaktovať 73-ročnú ženu, pričom sa jej mal predstaviť ako lekár z nemocnice. Žene mal povedať vymyslené a často používané klamstvo, že jej syn mal vážnu dopravnú nehodu, je zranený a že musí za neho vyplatiť 8 000 €. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Vystrašená žena

Žena po telefonáte s mužom ostala rozrušená a snažila sa dovolať synovi, čo sa jej však nepodarilo. „Opätovne niekoľkokrát volala s mužom vydávajúcim sa za lekára a na základe jeho požiadaviek odišla do banky v Trenčíne, kde si chcela vybrať peniaze,“ opísala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.

„Vystrašená žena sa snažila volajúcemu mužovi vysvetliť, že 8 000 € nemá, pričom on mal stále trvať na zaplatení tejto sumy,“ povedala Kuzmová.

Ako ďalej uviedla, zúfalá žena sa po príchode do banky s celou vecou zdôverila pracovníčkam banky. „Tie sa zachovali najlepšie ako mohli a žene povedali, že určite ide o podvodné konanie s tým, že sa má obrátiť na políciu. Následne sa žene podarilo dovolať aj svojmu synovi, ktorý jej oznámil, že je v poriadku a v nemocnici nie je,“ pripojila Kuzmová

Viac správ zo Slovenska

Rozbehli sa podvody

Polícia upozorňuje verejnosť, najmä starších ľudí, že sa opäť začali vyskytovať prípady takéhoto podvodného konania na senioroch. Napríklad dôchodca z Považskej Bystrice takto prišiel o úspory. Žiadajú preto občanov, hlavne rodinných príbuzných starších osôb, aby o tomto probléme s nimi hovorili a upozornili ich na praktiky podvodníkov.

V prípade, ak vás niekto neznámy, osobne alebo cez telefón žiada rýchlo o peniaze, overte si informácie, ktoré vám poskytol. Snažte sa zachovať chladnú hlavu a nepodľahnúť stresu, strachu a panike. Jeden telefonát rodine, banke, pošte, zdravotníckemu zariadeniu alebo na bezplatné číslo polície 158 vám môže zachrániť celoživotné úspory.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM