Marek Vatraľ Správy Samospráva

Poslanec Baco o plánoch na Severe: Rekonštrukcia námestia pri Rozkvete nie je všetko

Miloslav Baco patrí k najznámejším poslancom trenčianskeho parlamentu. Okrem iného zastáva aj post predsedu mestskej časti Sever. Aké tam má spolu s ďalšími poslancami plány?

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Baco o plánoch na Severe: Rekonštrukcia námestia pri Rozkvete nie je všetko
Zdroj: Miloslav Baco

Poslanec a novozvolený predseda mestskej časti Sever Miloslav Baco získal v posledných komunálnych voľbách, ktoré sa konali v jeseni minulého roku najviac platných hlasov (2 824) zo všetkých poslancov.

Zvolenie za predsedu výboru mestskej časti (VMČ) Sever podľa jeho slov vníma v prvom rade ako obrovský záväzok nielen voči jeho voličom, ale tiež voči všetkým obyvateľom nášho mesta. Teší ho aj to, že občania vo voľbách ocenili výsledky jeho práce, ktoré spolu s kolegami v minulom volebnom období zrealizovali. Ako ešte uviedol, aj naďalej verí, že sa im bude v novom volebnom období dariť presadzovať čo najviac pozitívnych zmien, ktoré ešte viac uľahčia a spríjemnia život obyvateľom Trenčína. Predpokladom realizácie týchto zmien bolo podľa neho úspešné schválenie rozpočtu mesta Trenčín na rok 2019. Ako ďalej prezradil, v minulom volebnom období sa jemu, ale aj ostatným poslancom podarilo v spomínanej mestskej časti zrealizovať mnohé pozitívne zmeny.

„Už v minulom volebnom období sa nám podarila naštartovať obnova cestnej infraštruktúry, ako napríklad súvislá oprava povrchu Opatovskej a Hodžovej ulice. Začali sme rozsiahle opravy školských i športových zariadení v správe mesta. Tu môžem spomenúť investičné akcie ako bola nová spojovacia chodba na ZŠ Kubránska, dostavba sociálnych zariadení v ZŠ v Opatovej, nový športový areál na Nábrežnej ulici, hokejbalové ihrisko na Sihoti atď. Naša mestská časť Sever začala ako prvá budovať polopodzemné kontajnery. V tomto volebnom období plánujeme pokračovať v budovaní ďalších nových stojísk. Aktívne sme podporovali naše deti, kultúru a samozrejme aj našich seniorov. V tom všetkom chceme naďalej pokračovať,“ vysvetlil poslanec a predseda VMČ Sever Miloslav Baco.

Popri tom nás ešte zaujímalo, aké priority a plány si poslanec a zároveň predseda VMČ Sever vytýčil spolu s ďalšími kolegami do blízkej budúcnosti.

„Je pred nami rozsiahla rekonštrukcia Zimného štadiónu Pavla Demitru, komplexná oprava materskej škôlky v Kubrej, rekonštrukcia námestia pri Rozkvete na Sihoti. Čakajú nás veľké projekty ako napríklad cestné napojenie Armádnej ulice na Opatovskú, rozsiahla oprava parkoviska v časti Pred Poľom a podobne. Veľkú pozornosť chceme naďalej venovať statickej doprave, bezpečnosti, verejným priestorom a cyklodoprave. Pribudnúť by mali ďalšie osvetlené priechody pre chodcov a nové parkovacie miesta. Radi by sme tiež pokračovali v súvislej oprave povrchu hrádze. Verím, že občanov opäť s kolegami presvedčíme, že Trenčín máme hlboko v srdci a že robíme všetko preto, aby to bolo naďalej atraktívne moderné mesto s bohatou históriou, ktoré je tu najmä pre svojich obyvateľov,“ doplnil Miloslav Baco.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM