Marek Vatraľ Správy Samospráva

Trenčiansky poslanec Dominik Gabriel: Jeho priority pre sídlisko Juh sú jasné

V trenčianskom parlamente sedí už druhé volebné obdobie. Momentálne zastáva aj post predsedu mestskej časti Juh, kde chce spolu s ďalšími kolegami pokračovať v začatej práci.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky poslanec Dominik Gabriel: Jeho priority pre sídlisko Juh sú jasné
Zdroj: Dominik Gabriel

Výbory mestských častí (VMČ) v našom meste sa podľa informácií trenčianskej radnice stretli v priebehu januára. Okrem iných bodov programu si tam prítomní poslanci volili aj nových predsedov. VMČ Juh sa podľa zápisnice zverejnenej na oficiálnej web stránke Mesta Trenčín stretol 7. januára a jeho predsedom sa stal mestský poslanec Dominik Gabriel.

24-ročný poslanec je podľa jeho slov „Južan“, venuje sa dobrovoľníctvu a práci s mladými ľuďmi nielen na sídlisku Juh a v meste, ale aj v regióne. Ako ďalej prezradil, poslancom mestskej časti Juh je už piaty rok a spolu s ďalšími kolegami sa im tam podarilo zrealizovať viacero pozitívnych zmien.

„Naše poslanecké mandáty sme v ostatných rokoch plnili zodpovedne a investície v mestskej časti JUH v sume takmer 3 milióny eur sú výsledkom našej úprimnej snahy plniť sľuby, ktoré sme Južanom dali. V začatej práci chcem pokračovať. V novom volebnom období už na pozícii predsedu VMČ Juh. Považujem to za výzvu a zodpovednosť v napĺňaní nielen našich priorít, ale najmä ako úlohu byť tvárou pre ľudí, na ktorú sa môžu obrátiť, pýtať sa, prenášať svoje každodenné problémy spojené so životom na sídlisku a v meste. Jednotlivými požiadavkami a podnetmi občanov sa pravidelne zaoberáme aj na verejných zasadnutiach výborov metskej časti alebo osobne, v mailovej i telefonickej komunikácií s občanmi,“ vysvetlil poslanec Dominik Gabriel.

Mladý mestský poslanec sa zmienil aj o tom, že v jeseni minulého roku sa spolu s ostatnými kolegami vybrali na spomínanom sídlisku do ulíc, kde sa s občanmi rozprávali o prioritách rozvoja sídliska.

„Južanov trápia chodníky, parkovanie, odpad, i stav detských ihrísk a zelene. Práve tieto problémy sa stanú prioritami v najbližších rokoch aj pre nás,“ upresnil predseda VMČ Juh.

Ako ešte dodal, s kolegami dokázali zrekonštruovať hlavnú dopravnú tepnu sídliska a teraz sú na rade chodníky. Ďalej tam podľa neho pribudlo 300 parkovacích miest, takže spolu s ostatnými poslancami už vedia ako zmysluplne dobudovať ďalšie kapacity. Parkovaciu anarchiu podľa neho nahradí poriadok a sídlisko bude bezpečnejšie pre autá aj pre chodcov. Ako ešte uviedol, podarilo sa im tam vybudovať aj päť nových detských ihrísk, pričom teraz by sa chceli sústrediť na rekonštrukciu tých ostatných. Estetickejšie sú podľa neho aj polopodzemné kontajnery, ktoré vytvárajú lepšie podmienky pre recykláciu odpadu. V ich budovaní chcú pokračovať aj v novom volebnom období.

„Fakt je, že už dlhé obdobie sa na našom sídlisku neinvestovalo toľko, ako v posledných rokoch. Stačí sa len prejsť po jeho uliciach a mať otvorené oči. S týmito investíciami je, samozrejme, spojených množstvo nepríjemností, ktoré si vyžadujú našu trpezlivosť. Niekedy je to hluk, neporiadok, rôzne obmedzenia a tiež to, že veci trvajú. Ale nič z toho netrvá večne, lebo to všetko si rozvoj mesta vyžaduje. V konečnom dôsledku to prispeje k spoločnému dobru, krajšiemu okoliu a lepšiemu životu na našom sídlisku,“ doplnil poslanec Dominik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Mesto Trenčín bude s obyvateľmi komunikovať aj pomocou umelej inteligencie. Video prezradí viac…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM