Marek Vatraľ Správy Samospráva

Trenčiansky poslanec Šimon Žďársky: TOTO sú jeho priority pre mestskú časť Stred

Patrí k najmladším novozvoleným poslancom trenčianskeho mestského parlamentu a zároveň zastáva post predsedu mestskej časti Stred. Aké tam má plány?

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky poslanec Šimon Žďársky: TOTO sú jeho priority pre mestskú časť Stred
Zdroj: Šimon Žďársky

Ako prednedávnom informovala trenčianska radnica, prvé zasadnutia Výborov mestských častí sa (VMČ) konali v priebehu januára. Poslanci si tam okrem iného zvolili aj ich predsedov. Pri tejto príležitosti sme oslovili nového predsedu VMČ Stred, novozvoleného poslanca Mestského zastupiteľstva v Trenčíne Šimona Žďárskeho.

Aby boli výbory bližšie k ľuďom

Na otázku, ako vníma svoju novú funkciu odpovedal, že je veľmi vďačný za dôveru, ktorú mu občania dali. „Každý deň pracujem na tom, aby som tento mandát využil čo najlepšie. Úlohu predsedu výboru mestskej časti vnímam ako priestor, kde môžem spojiť požiadavky občanov s ich poslancami, prípadne mestským úradom.,“ prezradil nový predseda VMČ Stred Šimon Žďársky.

Ako ešte uviedol, bude sa snažiť, aby výbory boli miestom konštruktívnych debát, kde bude mať každý občan možnosť vyjadriť svoj názor či otázku, na ktorú mu poslanec, či zamestnanec mesta odpovie.

Je rád, že po štyroch rokoch, kedy sa výbory konali na úrade, sa konečne presunú bližšie k ľuďom. Najbližšie stretnutie sa podľa jeho slov uskutoční 11. marca o 16.00 hodine v KC Dlhé Hony. Okrem iného plánuje dostať výbor aj do iných miest v časti Trenčín Stred.

Plány a priority

Prioritou výboru VMČ Stred je podľa poslanca Žďárskeho oprava chodníkov, ktorá komplikuje peší presun najmä seniorom či rodičom s kočiarmi. Ďalej je to budovanie cyklotrás a zlepšovanie poriadku a čistoty. „Nesmieme zabudnúť ani na resty z minulých rokov, ako je vybudovanie učební na ZŠ Dlhé Hony, asfalt na Ulicu Pod komárky či chodník v Nozdrkovciach,“ doplnil poslanec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Parkovanie v Trenčíne už kontroluje nové motorové vozidlo Cam Car, ktoré výrazne uľahčuje prácu mestským policajtom. Pozrite, čo všetko podľa nového náčelníka Mestskej polície v Trenčíne Petra Sedláčka dokáže…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM