Marek Vatraľ Správy Samospráva

Poslanec Mičega upozornil na zanedbané pieskovisko na Sibírskej ulici: Čo na to primátor Trenčína? FOTO

Na úpravu pieskoviska a jeho častí čakajú, podľa poslanca Mičegu, nespokojní občania takmer tri mesiace. Prečo museli čakať doteraz?

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Mičega upozornil na zanedbané pieskovisko na Sibírskej ulici: Čo na to primátor Trenčína? FOTO
9
Galéria
Zdroj: Miloš Mičega

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve v časti interpelácie upozornil Miloš Mičega, ktorý je poslancom za mestskú časť Sever na problém, ktorý už dlhšie trápi poniektorých obyvateľov mesta Trenčín.

Svoj dotaz, prostredníctvom ktorého tlmočil požiadavky nespokojných občanov mesta adresoval poslanec priamo primátorovi Richardovi Rybníčkovi.

Zanedbané pieskovisko

Poslanec Miloš Mičega avizoval primátorovi Trenčína komunitný problém súvisiaci s pieskoviskom na Ulici Sibírska 20 v Trenčíne, o ktorom začal podľa jeho slov komunikovať spolu s riaditeľom Mestského hospodárstva a správy lesov ešte 16. apríla tohto roku.

„Piesok je tu nevymenený neviem koľko rokov a celé je to zarastené. Je tam šmýkačka, pod ňou sú kamene, ktorá je v takej výške, že ak by sa po nej zošmyklo dieťa, tak na to, aby sa mohlo dostať dole, potrebuje stoličku alebo rebrík. Nie je tam veľa práce, ale vyžaduje si to malú úpravu. Ľudia, ktorí tam bývajú ma dokonca požiadali, že s podporou materiálnej pomoci mesta by si samy zorganizovali aj brigádu. Dokonca mi povedali, že si aj kúpia nejaké stromčeky, “ doplnil na margo komunitného problému poslanec.

Ani po uplynutí takmer troch mesiacov sa podľa poslanca spomínaný problém nevyriešil. MHSL mu však sľúbilo, že sa na miesto prídu pozrieť až v polovici júla. Občania spomínanej mestskej časti sú však podľa poslanca aj naďalej nespokojní, že mesto situáciu s pieskoviskom zatiaľ nevyriešilo.

Mičegu okrem iného ešte zaujímalo, či v súvislosti s podobnými prípadmi by nebolo možné vyčleniť ľudí, ktorí by podľa jeho slov boli zodpovední aj za takéto drobné veci a požiadavky občanov a taktiež aj poslancov z výborov jednotlivých mestských častí.

Reakcia primátora

Primátor Richard Rybníček odpovedal poslancovi Mičegovi na zmienený problém priamo na ostatnom mestskom zastupiteľstve.

„Rozumiem občanom na tej ulici, že tri mesiace je dlhá doba. Podobných požiadaviek ale máme desiatky až stovky z obrovského množstva ulíc celého mesta. Toto mesto má 55 tisíc obyvateľov. Ak by sme na každú maličkosť mali vyčleniť človeka, ktorý by sa o to všetko staral, tak by sme tu možno mali ďalších dvesto zamestnancov. Chápem, že dnes sú sociálne a digitálne siete a človek by chcel mať hneď všetko, a hľadí len na to, čo má pred domom a myslí si, že to nemôže byť problém. Akurát, niekedy zabúda, že žije v 55 tisícovom meste, kde je nespočetné množstvo požiadaviek. Pracovníci mesta však postupujú normálne, systematicky a postupne. Sú buď na Juhu, na Strede, na Severe, v Kubre atď… Ľudia nebývajú iba na tejto jednej ulici. Vzhľadom k tomu, že sme ôsmym najväčším mestom na Slovensku, je úplne normálne, že sa podobné problémy riešia aj tri mesiace. Našou úlohou je tiež edukovať tých ľudí, že to fyzicky nie je možné a poprosiť ich, aby boli trpezliví, “ reagoval Rybníček na interpeláciu poslanca Mičegu.

Pozrite si aj fotogalériu zanedbaného pieskoviska na Ulici Sibírska v Trenčíne

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Zanedbané pieskovisko na Ulici Sibírska v Trenčíne
9
Galéria
Zdroj: Miloš Mičega
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM