Rôzne

Postavia novú bytovku: Na bánovskom sídlisku má vyrásť do tohto termínu

Poslanci tomu dali zelenú. Bánovská samospráva chce postaviť nájomný bytový dom na Dubničke.

Ilustračný obrázok k článku Postavia novú bytovku: Na bánovskom sídlisku má vyrásť do tohto termínu
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje postaviť nájomný dom s 22 bytmi na sídlisku Dubnička. Využiť na to chce dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Financovanie stavby odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (16. 2.).

Štvorpodlažný bytový dom s technickou infraštruktúrou postaví mesto na Svätoplukovej ulici. Vykurovať ho chce plynovým kotlom a solárnymi panelmi, vo viacerých bytoch plánuje umiestniť i rekuperačné jednotky.

„Postupne napĺňame zámer výstavby nájomného bytového domu, ktorý sme schválili ešte v roku 2019. Medzičasom sme dali vypracovať štúdiu bytového domu, uskutočnili sme verejné obstarávanie na dodávateľa stavby," priblížila primátorka Rudolfa Novotná.

Náklady na bytový dom a potrebnú technickú infraštruktúru podľa nej predstavujú 1 474 000 eur, z čoho obstarávacia cena na dom je vo výške 1 316 340 eur a 157 660 eur tvorí cena technickej vybavenosti. Bytový dom by mal dodávateľ vybudovať do konca budúceho roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM