Filip Chudý Krimi

Pozor, podvodníci poľujú na dôchodcov v okrese Trenčín: Používajú tieto triky

Polícia oznámila, že v poslednej dobe sa v Trenčianskom okrese množia podvodníci vydávajúci sa za príbuzných, ktorí ľsťou vylákajú od starších ľudí peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, podvodníci poľujú na dôchodcov v okrese Trenčín: Používajú tieto triky
Zdroj: TASR/AP

O tisíce eur pripravili podvodníci v Trenčianskom okrese dôverčivých dôchodcov. Predstavili sa ako ich príbuzní a vylákali od nich peniaze.

Okradnutí dôchodcovia

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková, v jednom prípade zatelefonoval neznámy muž na pevnú linku 80-ročnému dôchodcovi. Vydával sa za príbuzného a požiadal o pôžičku 23 000 eur. Nadiktoval čísla účtov, na ktoré dôchodca poslal peniaze.

V ďalšom telefonáte volal na pevnú linku 87-ročného dôchodcu muž, ktorý sa predstavil ako jeho vnuk s tým, že potrebuje 4 000 eur na nákup nehnuteľnosti. Muž poslal po dôchodcu taxík, ktorý ho priviezol do banky, kde senior vybral peniaze a dal ich neznámemu mužovi. Ten mu následne zaplatil aj taxík domov.

Viac správ zo Slovenska

Rady polície

Polícia upozorňuje najmä starších ľudí, aby nikomu do telefónu neuvádzali ani len krstné meno žiadneho zo svojich príbuzných. „Uľahčujú tým podvodníkovi nadviazať dôverný rozhovor s vyvolaním pocitu, že naozaj ide o niekoho blízkeho a seniori im v dobrom úmysle dobrovoľne zašlú nemalý obnos peňazí. Radosť z toho, že sa ozve niekto zo srdcu blízkych príbuzných onedlho vystrieda sklamanie z toho, že ich niekto okradol, veľakrát aj o celoživotné úspory,“ uviedla Adámiková.

Polícia odporúča v prípade, že vás telefonicky niekto požiada o peniaze, vždy si overiť pravdivosť informácie v rodine. Prípadne, ak sa seniorovi ozve niekto s požiadavkou na peniaze, aby sa ihneď obrátili na políciu prostredníctvom bezplatného čísla 158.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM