Marek Vatraľ Kultúra Správy

Prelom februára a marca v Trenčíne ponúkne mnoho: Redakčné tipy na relax po práci

Február sa pomaly kráti, preto z neho ešte vyťažme maximum zážitkov. Pozrite si prehľad, kam sa môžete ísť zabaviť.

Ilustračný obrázok k článku Prelom februára a marca v Trenčíne ponúkne mnoho: Redakčné tipy na relax po práci
Zdroj: TASR

Kinotip: Ostrým nožom

25. 2. o 20:20 hod., Cinemax

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo – vlastnú rodinu.

Večerný ateliér pre dospelých

26. 2. o 16:00 hod., GMAB

Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne organizuje dvakrát mesačne večerný ateliér pre dospelých. Na stretnutiach sa venujú rôznym výtvarným technikám.

Máme radi umenie

26. 2. o 17:00 hod., Knižnica

Prezentácia umeleckej činnosti žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy Trenčín v trenčianskej knižnici. Podujatie sa koná v spoločenskej miestnosti na Hasičskej ulici.

Kinotip: Green Book

26. 2. o 18:00 hod., Cinemax

Oscarový Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu.

Balalajka 2019 – Volnij Don

27. 2. o 18:00 hod., Kino Hviezda

Koncertný program BALALAJKA 2019 prináša známe ruské melódie, tradičné piesne donských kozákov, nových hostí, nové piesne a niekoľko milých prekvapení.

Kinotip: Kafarnaum

27. 2. o 20:00 hod., ArtKino Metro

Príbeh dvanásťročného chlapca, ktorý zažaluje svojich rodičov za to, že mu dali život, je strhujúcou výpoveďou o živote v najchudobnejších slumoch súčasného Libanonu. Snímku, ktorá na tohtoročnom festivale v Cannes ohromila divákov, kritiku i porotu, vďaka zmesi realizmu a intenzívnych emócií prirovnávajú k slávnemu Milionárovi z chatrče. Libanonská režisérka a scenáristka Nadine Labaki podáva vyhrotené a mierne pitoreskné svedectvo o extrémnych podmienkach života vo svojej krajine pohľadom malého dieťaťa a pritom neupadá do citového vydierania – zdanlivo neochvejne ponurú trajektóriu príbehu navyše účelne obohacuje o záblesky radosti a humoru.

Nikto nie je dokonalý alebo Pobozkaj tetu Myrtle

28. 2. o 18:30 hod., Kino Hviezda

Bláznivá situačná komédia z pera súčasného anglického dramatika Simona Williamsa nás zavedie do malého londýnskeho bytu, v ktorom žije nesmelý rozvedený Leonard so svojou pubertálnou dcérou a vždy dobre naladeným otcom. Toho pre jeho svojráznu povahu nechcú prijať do žiadneho domova dôchodcov. Kvôli mizernému platu štatistika sa Leonard rozhodne napísať román pod ženským pseudonymom. Všetko sa začne nečakane zamotávať, keď jedného dňa zazvoní telefón a Leonard zistí, že jeho knihu sa chystá vydať feministická vydavateľka.

Kinotip: Čo sme zasa komu urobili

28. 2. o 20:00 hod., ArtKino Metro

Claude a Marie Verneuilovi čelia novej kríze. Ich štyri dcéry a ich manželia, David, Rachid, Chao a Charles, sa rozhodli opustiť Francúzsko. Každý z nich k tomu má dobrý dôvod. Ale čo rodičia? Tí urobia všetko preto, aby im mladí neodišli niekam na druhý koniec sveta. Pokračovanie úspešnej francúzskej komédie vás opäť zaručene rozosmeje.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

František Žovinec zanechal v Selci hlbokú folklórnu i ľudskú stopu. Pozrite si video, v ktorom naňho spomína jeho dcéra…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM