Iné športy Šport

Preteky dračích lodí v Trenčíne: Plavidlá naviažu na viac ako dvetisíc ročnú tradíciu

Podľa organizátorky vyvrcholia preteky v sobotu. Čoraz obľúbenejší šport má v Trenčíne silné zastúpenie.

Ilustračný obrázok k článku Preteky dračích lodí v Trenčíne: Plavidlá naviažu na viac ako dvetisíc ročnú tradíciu
Zdroj: ŠK Dračia Légia 2012 Trenčín

Tréningovými jazdami odštartuje v piatok popoludní v rekreačnej zóne Lodenica v Trenčíne dvojdňový festival malých dračích lodí Small Dragon Boat Festival. Hlavná časť festivalu čaká na asi dve desiatky posádok v sobotu 25. augusta.

Ako informovala Lucia Šimková z organizátorskej agentúry Promoline, trenčianske podujatie je najväčšie svojho druhu na Slovensku. „Preteky týchto plavidiel majú viac ako 2000-ročnú tradíciu a pochádzajú zo starovekej Číny. Na Slovensku sa tešia rastúcej popularite, k čomu prispieva aj ich silná trenčianska základňa. Pre súťažiacich je takéto zápolenie nielen fyzickou výzvou, ale ponúka aj skvelú možnosť otestovať si nevyhnutnosť tímovej spolupráce na ceste za vytúženým úspechom,“ uviedla Šimková.

Malá dračia loď podľa nej upúta na prvý pohľad typickou pestrofarebnou dračou hlavou a chvostom. Dvanásťčlennú posádku tvorí desať pádlujúcich, kormidelník a bubeník, ktorý udáva rytmus pádlovania.

Na Small Dragon Boat Festivale si zmerajú sily domáce aj zahraničné posádky. Súťažiť budú v kategóriách firmy a hobby, juniori do 18 rokov, ženy, open a mix. Program sa začína o 9.30 h a skončí sa vyhodnotením o 18.00 h.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM