Filip Chudý Rôzne Video

PROTEST v Trenčíne: Zamestnanci sa BÚRIA voči súdnej mape! FOTO a VIDEO

Do vlny celoslovenských protestov voči novej súdnej mape sa pridali aj pracovníci súdov v Trenčianskom kraji. Takto to vyzeralo pred krajským súdom.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Protest proti podobe novej súdnej mapy sa v stredu konal na viacerých miestach na Slovensku, pričom pred súdy vyšli stovky ich zamestnancov. Aj pred sídlom Krajského súdu (KS) v Trenčíne protestovali pracovníci súdov. Protestujúci niesli transparenty s nápismi ako „Stop súdnej mape“, „Neberte nám prácu“, „Špecializácia na KS TN dávno je!“.

Podpora sudcov

Zamestnanci nesúhlasia so zrušením KS v Trenčíne, dôvodom je to, že je na ňom už dávno špecializácia. A to prostredníctvom občiansko-právneho, trestno-právneho, obchodno-právneho i správneho kolégia. Povedal to Michal Turák, zástupca hovorcu Krajského súdu v Trenčíne.

Ako ďalej uviedol, zároveň požadujú zachovanie všetkých okresných súdov v kraji. „Zmena by mohla priniesť narušenie právnej istoty občanov k súdu aj spravodlivosti. Zamestnanci majú plnú podporu sudcov v kraji,“ pripojil.

Viac správ zo Slovenska

Vyššie poplatky

Administratívna pracovníčka Krajského súdu v Trenčíne Danka Kopecká povedala, že nemajetní občania by museli dochádzať na súd dlhšie, pričom by na to nemuseli mať peniaze. „Tieto náklady na cestovanie sa prenášajú aj do trov konania štátu. To znamená, že poplatky sa budú zvyšovať. Navyše by sa zvýšili náklady aj pre ostatné štátne inštitúcie, ktoré na súd dochádzajú,“ konštatovala.

Asistentka na Krajskom súde v Trenčíne Tamara Čaklošová sa vyjadrila, že aj keby jej boli preplácané náklady na dopravu za prácou, nebude za ňou môcť dochádzať z časového hľadiska. „My máme rodiny, preto nestrávim deň tak, že ráno pôjdem o piatej preč, aby som cestovala do roboty, aby som sa z nej vrátila až večer,“ doplnila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo priamo pred Krajským súdom v Trenčíne.

FOTO: Protest zamestnancov súdov v Trenčíne k navrhovanej reforme súdnej mapy
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM