Rôzne

Prvé mesto v Trenčianskom kraji ide do toho: PLÁN, ako chcú vrátiť deti do škôl

V meste Myjava sa na začiatku roka 2021 uskutoční testovanie žiakov a študentov škôl. Ako to má vyzerať?

Ilustračný obrázok k článku Prvé mesto v Trenčianskom kraji ide do toho: PLÁN, ako chcú vrátiť deti do škôl
8
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

V meste Myjava sa uskutoční od 8. do 10. januára testovanie žiakov a študentov škôl antigénovými testami, aby sa mohli opäť vrátiť do školských lavíc. Informovalo o tom mesto Myjava.

V piatok a sobotu (8. a 9. 1.) sa bude testovať od 10.00 do 16.00 hod., v nedeľu (10. 1.) od 8.00 do 14.00 hod. „Som presvedčený, že spôsob, ako sa zabezpečuje od marca vzdelávanie, je nedostatočný a vychovávame generáciu bez dostatku vedomostí. Učíme ich lenivieť a to, že žiť sa dá i v posteli, papučiach, len s telefónom a počítačom. Rodičia nevládzu nahradiť učiteľov, učitelia napriek snahe nemôžu naučiť deti to, čo v škole,“ uviedol primátor mesta Pavel Halabrín.

V Myjave sa budú testovať všetky školy – základné, stredné aj špeciálna. „Preto sa o tom bavíme aj so samosprávnym krajom. Testovacie miesta budú zriadené v základných školách na Viestovej a Štúrovej ulici, na gymnáziu i strednej priemyselnej škole,“ doplnil primátor.

Na trojdňové testovanie škôl sú pripravené kompletné tímy zdravotníkov a administrátorov, sú zabezpečené testy, certifikáty, ochranné prostriedky, hygiena, dezinfekcia aj likvidácia bioodpadu. Podľa primátora je pripravené všetko, aby sa od pondelka 11. januára 2021 mohla začať prezenčná výučba.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Koronavírus v Trenčianskom kraji

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM