Kultúra

Prvý májový víkend pred nami: Kam vyraziť v Trenčíne?

Žánrové koncerty, inšpiratívne prechádzky mestom a pozoruhodné filmy, ktoré stoja za pozornosť. Cez víkend sa v meste nudiť nebudete.

Ilustračný obrázok k článku Prvý májový víkend pred nami: Kam vyraziť v Trenčíne?
Zdroj: TASR

Kinotip: Ľavou vpred

4. 5. 2018 o 17:00, Artkino Metro

Pád železnej opony sa blíži, ale v DDR o tom ešte nič nevedia. Náznaky blížiacich sa zmien tu už však sú. V jednom z berlínskych divadiel nacvičujú satiru, v ktorej hrá dôležitú rolu generálny tajomník komunistickej strany Erich Honecker. Herec Otto Wolf je mu vďaka špičkovej protéze zo západu podobný na nerozoznanie. Namiesto divadelného predstavenia ho čaká omnoho náročnejšia rola: bude musieť preniknúť do ústredia strany a vydať rozkaz, ktorý zastaví krvavý zásah proti demonštrantom. Otto totiž zistí, že jedným z nich je aj jeho dcéra.

Kali a Peter Pann

4. 5. 2018 o 20:00, Piano klub

Hiphopový koncert.

Mucha

4. 5. 2018 o 21:00, Klub Lúč

Mucha je brněnská femipunková formace sdružená kolem písničkářky a podivínky Nikoly Muchové, jež se do povědomí společnosti dostala svým nevybíravým vystupováním, podivným účesem a zejména svými provokativními písněmi oslavující mužskou neschopnost, genderovou nespravedlnost, různé úchylky, menšinový útlak, život v moravské metropoli a jiné podivnosti života. 

Deň tanca Trenčianskeho kraja 2018

5. 5. 2018 od 9:00, Kino Hviezda

Krajské kolo tanečnej súťaže

Prechádzky mestom so sprievodcom: Mierové námestie

5. 5. 2018 o 16:00, Mierové námestie

Mierové námestie ako pôvodné centrum politického, ekonomického, kultúrneho a  spoločenského života mesta prešlo viacerými premenami. Najhonosnejšie stavby mesta boli svedkami jarmokov, trhov, popráv, ale aj vítania najvýznamnejších návštev. Čo bolo najväčším lákadlom Baru Parisiensis? Na  ktorom dome je vyobrazený včelí úľ a prečo? Ako sa zachrá- nil František Palacký počas povodne v roku 1813?

Kinotip: Ohrozené druhy

5. 5. 2018 o 19:00, ArtKino Metro

Vzájomne prepojené osudy troch rodín. Joséphine a Tomas majú krátko po svadbe, ale za zdanlivým šťastím odkrývajú Joséphinini rodičia temnejšiu realitu. Mélanie oznamuje rodičom, že je tehotná, avšak budúci otec má do ideálneho zaťa ďaleko. A Anthony, zasnený študent, ktorý nemá šťastie v láske, sa musí postarať o svoju matku, ktorá začíná byť nezvládateľná.

Billow + Oliver

5. 5. 2018 o 21:00, Klub Lúč

Koncert českých hudobníkov.

Hradné dielničky pre tvorivé detičky

6. 5. 2018 o 14:00–17:00, Trenčiansky hrad

Kreatívne podujatie pre najmenších.

Husľový koncert

6. 5. 2018 o 16:00, Piaristické gymnázium

Eliseu Silva – Portugalsko (husle), Marián Pivka (klavír).

Kinotip: Sherlock Gnomes / Premietanie pre deti

6. 5. 2018 o 16:00, Piaristické gymnázium

Dobrodružná detektívna animovaná komédia Sherlock Gnomes opisuje najväčší prípad sadrovej verzie legendárneho detektíva. Kto iný by mal vyšetrovať hromadné miznutie záhradných trpaslíkov?

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM