Rôzne

Rázny skok nad 900 prípadov COVID-19: V Trenčianskom kraji len 2 okresy bez prírastku

Padol nový rekord, keď v stredu na Slovensku pribudlo 360 prípadov COVID-19. Pozitívne prípady zaznamenali v sedmičke okresov nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Rázny skok nad 900 prípadov COVID-19: V Trenčianskom kraji len 2 okresy bez prírastku
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V stredu 23. septembra na Slovensku pribudlo 360 nakazených novým koronavírusom, ide o nový rekord v počte prírastkov ochorenia za deň. Nárast zaznamenali z 5213 otestovaných vzoriek. Celkový počet doteraz identifikovaných prípadov stúpol na 7629. Vyliečilo sa ďalších 90 ľudí, celkovo sa už zotavilo 3978 pacientov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe.

Nové prípady

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na sociálnej sieti oznámilo, že pozitívne testovaných bolo 178 žien a 182 mužov, ktorí sú vo veku od 1 do 100 rokov. Najviac nových prípadov je v okresoch Komárno (58), Bratislava (42) a Námestovo (20).

Trenčiansky kraj k novému rekordu prispel 32 prípadmi v siedmich okresoch – Trenčín (10), Prievidza (9), Považská Bystrica (4), Nové Mesto nad Váhom (3), Ilava, Myjava a Partizánske (po 2).

Bez nového prípadu v našom kraji tak sú len okresy Púchov a Bánovce nad Bebravou.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky v stredu na sociálnej sieti informoval, že viaceré lokálne epidémie pretrvávajú už niekoľko týždňov a regionálne úrady verejného zdravotníctva denne dohľadávajú desiatky kontaktov potvrdených prípadov. Ako ďalej uviedli, v prípade Trenčína ide o ohniská, ktoré vznikli na rodinných oslavách alebo svadbách.

Údaje z kraja

V Trenčianskom kraji sa doteraz podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií vyskytlo 927 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 273 z okresu Prievidza, 263 z okresu Trenčín, 84 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 80 z okresu Bánovce nad Bebravou, 59 z okresu Ilava, 55 z okresu Považská Bystrica, 46 z okresu Partizánske, 40 z okresu Púchov a 27 z okresu Myjava.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM