Marek Vatraľ Rôzne Správy

Rekonštrukcia Skleníka na Trenčianskom hrade: Pozrite, čo sa tam momentálne robí

Táto budova na hrade už podľa TSK nespĺňala predstavy o reprezentatívnom uvítacom priestore pre návštevníkov. Preto sa takto mení.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Skleníka na Trenčianskom hrade: Pozrite, čo sa tam momentálne robí
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Známa administratívna budova Trenčianskeho hradu Skleník prechádza po dvoch mesiacoch od poklepania základného kameňa rozsiahlou rekonštrukciou. Informuje o tom Ľubomír Bobák z Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Dôvodom rekonštrukcie, ktorú na vlastné náklady realizuje Trenčiansky samosprávny kraj je podľa Bobáka to, že stavba z druhej polovice 20. storočia už nespĺňala predstavy o reprezentatívnom uvítacom priestore pre návštevníkov Trenčianskeho hra­du.

„Momentálne prebiehajú v útrobách Skleníka i pôvodných sociálnych zariadení búracie práce, ktorých výsledkom má byť okrem vynovených vonkajších a vnútorných priestorov aj kaviareň či predajňa suvenírov. Rekonštrukcia, ktorá má za úlohu zvýšiť komfort návštevníkov i zamestnancov, si zo župnej pokladnice vyžiadala takmer 460 000 eur,“ upresnil Bobák.

Rekonštrukčné práce by mali byť podľa Bobáka dokončené v zime tohto roka. Trenčiansky hrad je aj napriek pracovným obmedzeniam budovy turistom a návštevníkom plne prístupný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM