Kultúra

Rozlúčme sa so zimou štýlovo: Tipy na voľný čas pre Trenčín a okolie

Najbližšie marcové dni prinášajú so sebou zaujímavé podujatia pred prvým jarným dňom, ktorý je tu už čo nevidieť.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčme sa so zimou štýlovo: Tipy na voľný čas pre Trenčín a okolie
Zdroj: Marek Vatraľ / Dnes24.sk

Iracký Kurdistan – Medzi horami a ľuďmi

18. 3. o 19:00 hod., Kaviareň Štefánik

Autonómny sever Iraku nie je ani tak o pamiatkách ako o ľuďoch – o ich pomoci, pohostinnosti a otvorenosti. Štyri návštevy v priebehu 4 rokov potvrdzujú výnimočnosť tohto miesta, znovu nachádzanie zabudnutých lokalít blízko hraníc s nepriateľom, spomienku na etnické čistky mierumilovného kurdského národa a ich snahu o sebaurčenie. Taktiež sa spoločne dostaneme na najvyšší vrchol Iraku a irackého Kurdistanu – Cheekha Dar (3611 m). Večný hľadač Peter Gregor vám porozpráva o svojich dobrodružstvách a oblastiach mimo oficiálnych hraníc Kurdistanu, kde by turista nemal chodiť.

Kinotip: Green Book

18. 3. o 20:30 hod., Cinemax

Oscarový Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu.

Kinotip: Bojovníčky slnka

19. 3. o 17:50 hod., Cinemax

Mladá právnička Bahar je na návšteve rodiny v Kurdistane. Pri útoku extrémistov zomiera jej manžel; ona sama a jej syn sa spolu s ďalšími ženami a deťmi stávajú rukojemníkmi islamistov. Niekoľko mesiacov po úspešnom úteku velí Bahar jednotke Bojovníčok slnka. Jej cieľom je dobyť mesto, kde ju postretla tragická udalosť, a získať späť svojho syna. Pri trojdennej ofenzíve ju sprevádza Mathilde, skúsená vojnová reportérka, ktorá sa zaoberá pohnutými osudmi kurdských bojovníčok a ich pevnými sesterskými putami. Film Bojovníčky slnka je sugestívnym pohľadom na hrdinstvo všedných ľudí vo vyhrotenej životnej situácii.

Svetobežnícke kino v Trenčíne – Japonsko a Arménsko

19. 3. o 18:00 hod., Kaviareň Štefánik

Dve tak odlišné krajiny môžete počas jedného večera spoznať iba v kine. Predstaviť vám ich príde prostredníctvom svojich svetobežníckych zážitkov a fotografií historik a dlhoročný sprievodca Milan Zálešák.

Hokej: Dukla Trenčín – HK Nitra

20. 3. o 18:00 hod., Zimný štadión P. Demitru

Hokejová Tipsport liga

Kinotip: Kniha obrazov

20. 3. o 20:00 hod., ArtKino Metro

Nový film kultového francúzskeho režiséra Francúzskej novej vlny J. L. Godarda.

Medzinárodné stretnutie školských speváckych zborov Trenčín – Kraków – Ljubljana

21. 3. o 18:00 hod., Piaristický kostol

Koncerty speváckych zborov.

Kinotip: LOVEnie

21. 3. o 18:00 hod., ArtKino Metro

Ktoré dievča by nemalo rado svadby! Môže si vziať krásne šaty, nechá si navrhnúť svadobnú tortu a vezme si muža svojho srdca. Teda … väčšina z nich. Eliške sa tá posledná časť veľmi nevydarila. Jej ženích totiž v rozhodujúcej chvíli povedal…“Nie“. A utiekol od oltára s prosbou, či by sa mohla do konca týždňa vysťahovať. To dokáže dievčaťu pokaziť svadbu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM