Rôzne Video

Rybníček chce veľké víťazstvo: Sme vo vojne s primitívnym nepriateľom, VIDEO

Trenčiansky primátor Richard Rybníček verí, že to spoločne zvládneme a príde sa otestovať čo najviac ľudí.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Celoplošné testovanie obyvateľov mesta Trenčín na nový koronavírus zatiaľ ide podľa plánu. Ľudia prichádzajú do odberných miest postupne. V sobotu o tom informoval trenčiansky primátor Richard Rybníček.

„Verím, že to spoločne zvládneme a príde čo najviac ľudí,“ doplnil primátor.

Mobilita klesla

Mobilita v meste podľa Rybníčka v sobotu zásadne klesla. Na otázku, koľko ľudí by chceli otestovať, odpovedal, že všetko nad 10 000 bude považovať za veľké víťazstvo. „Konečné čísla oznámime v pondelok (21. 12.) ráno,“ konkretizoval.

Rybníček zdôraznil, že ak každý zníži mobilitu, zostane doma, bude dodržiavať pravidlá a dá sa pretestovať, pomôže to situácii. „Sme vo vojne, doslova a do písmena. Nepriateľ je všade, je neviditeľný, ale vo svojej podstate je neuveriteľne primitívny. Je primitívny v tom, že keď mu to dovolíme, bude sa šíriť. Keď zostaneme všetci doma, on sa šíriť prestane. Je to veľmi jednoduché, len musíme kontrolovať svoj vlastný život,“ uviedol.

Zákazy

V Trenčíne sa v sobotu a nedeľu (20. 12.) koná celoplošné testovanie obyvateľov antigénovými testami. Je to dobrovoľné a bezplatné, odbery robia na 33 miestach.

Situácia v počte infikovaných novým koronavírusom je v meste Trenčín i v Trenčianskom okrese mimoriadne vážna. Od piatka (18. 12.) začali v Trenčíne platiť nové opatrenia nad rámec celoslovenských. Vyhláška zakazuje v Trenčíne predaj alkoholických nápojov na priamy konzum, platí tiež zákaz akýchkoľvek hromadných podujatí aj s menším počtom účastníkov ako šesť. Zakázaná je aj prevádzka kín, divadiel, organizovanie akýchkoľvek koncertov, ale aj bohoslužieb, informovala v stredu (16. 12.) trenčianska regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzerá na testovaní v Trenčíne.

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM