Rôzne Video

Trenčianska nemocnica hlási vážnu COVID situáciu: Črtá sa veľký problém, VIDEO

Situácia vo Fakultnej nemocnici Trenčín je veľmi vážna, mimo služby je 194 pracovníkov. Aké kroky podnikli?

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Epidemiologická situácia vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne je veľmi vážna, z dôvodu ochorenia COVID-19 a karantény je momentálne mimo služby 194 zamestnancov nemocnice. Informovala o tom námestníčka FN Trenčín pre ošetrovateľstvo Lenka Dunajová.

Nutná reprofilizácia

„Museli sme pristúpiť k reprofilizácii ďalších pracovísk a následne zdravotníckych pracovníkov, aby sme mohli posilniť súčasné pracoviská ako infekčné oddelenie, ARO a chirurgickú kliniku a kliniku úrazovej chirurgie, keďže aj tam nám pribúdajú pozitívni pacienti,“ uviedla Dunajová.

Ako dodala, momentálne je vo FN Trenčín hospitalizovaných 133 pacientov s potvrdenou diagnózou COVID-19. Šesť pacientov je na pľúcnej ventilácii.

Črtá sa veľký problém

„Museli sme pristúpiť k tomu, že sme vyčlenili ošetrovaciu jednotku s 20 lôžkami pre chirurgických pacientov, aby sme ich dokázali izolovať od nenakazených pacientov. Pacientov sa snažíme sústreďovať do covidových pavilónov – do infekčného pavilónu, na ktorý nám teraz slúži celý geriatrický pavilón. Ďalej máme vyčlenenú covidovú psychiatriu, oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny, kde je osem intenzívnych lôžok. Vyčlenili sme aj desať lôžok pre detských pacientov,“ doplnila námestníčka.

Ak sa situácia bude aj naďalej zhoršovať, FN Trenčín bude mať podľa nej veľký problém s poskytovaním starostlivosti najmä z dôvodu výpadku personálu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zábery z brífingu, kde oznámili aktuálnu situáciu a opatrenia v Trenčíne.

OBRAZOM: Tlačový brífing, na ktorom oznámili mimoriadne opatrenia pre Trenčín
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Koronavírus v Trenčianskom kraji

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM