Rôzne

Pripravujú testovanie žiakov a študentov: Do škôl ich chcú vrátiť hneď v januári

Okresné mesto v Trenčianskom kraji má plán, ako vrátiť deti do škôl. Myjava chystá hromadné testovanie.

Ilustračný obrázok k článku Pripravujú testovanie žiakov a študentov: Do škôl ich chcú vrátiť hneď v januári
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Mesto Myjava plánuje zriadiť štyri odberné miesta na testovanie s antigénovými testami v termíne od 7. do 10. januára 2021. Cieľom je zabezpečiť otestovanie žiakov druhého stupňa základných škôl (ZŠ), študentov stredných škôl, rodičov a zamestnancov základných škôl v meste. Informoval o tom primátor mesta Pavel Halabrín.

„Je pre nás dôležité a už aj nevyhnutné, aby sa deti mohli vrátiť do škôl a znovu sa riadne učiť. Chceme pripraviť všetko pre to, aby sme im to umožnili v súlade s legislatívnymi pravidlami a určenými zásadami. Je pre nás prioritou urobiť to tak, aby školy začali učiť a zostali v prevádzke. Budú zriadené odberné miesta priamo v školách, zabezpečíme ochranné pomôcky a dezinfekciu,“ uviedol Halabrín.

Testovanie by malo byť realizované od 7. do 9. januára od 10.00 do 16.00 hod., a v nedeľu 10. januára od 10.00 do 14.00 hod. „Je to dostatočný priestor na otestovanie 1 200 žiakov a študentov, 230 zamestnancov, ale i rodičov a rodinných príslušníkov. Chceme využiť skúsenosti, ktoré sme získali v celoplošnom testovaní, a vyhnúť sa tak stresom, čakaniu v radoch a konfliktom. Vyzývam zdravotníckych pracovníkov, ktorí by mali záujem a možnosť pomôcť, aby sa prihlásili,“ doplnil primátor mesta.

Ako doplnil, mesto zabezpečí všetko potrebné, či už priestory, stravu a zaplatí odpracované hodiny. Na bezproblémové zvládnutie testovania potrebuje denne minimálne 12 zdravotníkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM