Rôzne

Skríning v Bánovciach nad Bebravou: Kde a kedy sa bude testovať?

Bánovce nad Bebravou chcú vytvoriť 14 odberných miest na skríningové testovanie. Mesto oznámilo, ako to bude vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku Skríning v Bánovciach nad Bebravou: Kde a kedy sa bude testovať?
Zdroj: TASR/František Iván

Bánovská samospráva pripravuje testovanie obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19. Počas nadchádzajúceho víkendu, 23. a 24. januára, chce vytvoriť 14 odberných miest, rozhodol o tom v utorok (19. 1.) krízový štáb mesta.

Odberné miesta

Mesto otvorí cez víkend rovnaké odberné miesta ako počas celoplošného testovania na jeseň 2020. Nachádzať sa budú v kine Tajms, centre voľného času, na Strednej odbornej škole strojníckej, v mestskom kultúrnom stredisku, Základnej škole Školská, na Gymnáziu J. Jesenského, Základnej umeleckej D. Kardoša, v mestskej športovej hale, ako i kultúrnych domoch v Biskupiciach a Dolných Ozorovciach.

Všetky odberné miesta budú otvorené od 8.00 do 20.00 hod., posledný odber bude o 19.30 hod. Na odbernom mieste v Biskupiciach sa bude testovať len v sobotu.

Ulice a aj odporúčaný čas

„Pre jednotlivé odberné miesta budú pridelené ulice a aj odporúčaný čas pre testovanie. Pripomíname, že rozdelenie je len odporúčané. Jeho cieľom však je, aby sa zabránilo dlhému čakaniu v rade a preťaženiu niektorých odberových miest,“ ozrejmila bánovská radnica.

Samospráva bude počas víkendového testovania zabezpečovať i monitoring odberných miest a o ich vyťaženosti bude informovať prostredníctvom informačných kanálov mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM