Rôzne Správy

Slávni absolventi stavebnej školy v Trenčíne? Nielen Skrúcaný, ale aj známi športovci

Medzi prestížnymi absolventmi Strednej priemyselnej školy stavebnej Emila Belluša v Trenčíne nechýbajú športovci či osobnosti spoločensko-kultúrneho života.

Ilustračný obrázok k článku Slávni absolventi stavebnej školy v Trenčíne? Nielen Skrúcaný, ale aj známi športovci
Zdroj: TASR

Za takmer šesť desaťročí existencie vychovala Stredná priemyselná škola (SPŠ) stavebná Emila Belluša v Trenčíne viac ako 6000 absolventov. Sú medzi nimi úspešní podnikatelia, riaditelia či majitelia veľkých stavebných spoločností, ale aj osobnosti kultúrneho, spoločenského a športového života.

Podľa riaditeľky školy Martiny Knappovej je najznámejším absolventom školy herec a zabávač Štefan Skrúcaný. „Nezaoberá sa síce stavebníctvom, ale na svoju školu nezabúda. Keď sme mali 50. výročie vzniku školy, nechýbal medzi gratulantmi a dokonca prispel do kultúrneho programu,“ skonštatovala riaditeľka.

Ako dodala, SPŠ E. Belluša absolvoval aj trenčiansky exprimátor Branislav Celler, bývalý hokejový reprezentant Branislav Jánoš. Momentálne školu navštevujú ďalší úspešní športovci. Dominik Olexík je slovenským reprezentantom v rýchlostnej kanoistike, na tohtoročných majstrovstvách sveta juniorov v Plovdive skončil na 200-metrovej trati deviaty. SPŠ stavebnú E. Belluša navštevujú aj juniorsky hokejový reprezentant, brankár Jakub Kostelný či rovnako hokejista Marek Minárik, ktorý si oblieka dres Kométy Brno.

„Absolventom školy ja aj Michal Lešinský, ktorý spolu s Keramoprojektom naprojektoval minuloročnú rekonštrukciu budovy školy. Bol hlavným architektom, on celé toto dielo vymyslel,“ zdôraznila Knappová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM