Marek Vatraľ Kultúra

Slnečný víkend pred nami: Ako ho v Trenčíne využiť?

Víkend ponúkne množstvo divadiel, koncertov a kinových noviniek. Kam sa za nimi vybrať?

Ilustračný obrázok k článku Slnečný víkend pred nami: Ako ho v Trenčíne využiť?
Foto: Marek Vatraľ

Hudobný večer s Colorful People

14. 9. o 18:00 hod., Letisko Trenčín

V piatok večer sa môžete tešiť na výborný hudobný zážitok. Zahrať príde kapela Colorful People, ktorá zahrá skladby nielen z ich milovanej Južnej Ameriky, ale aj swing, country, soul či reggae melódie.

Divadlo Skrat, (SK): Mono

14. 9. o 19:00 hod., Klub Lúč

Séria troch monodrám, v ktorých sa dozviete ako sa pripraviť na stretnutie s človekom, ktorý vás serie, o ženskom tele uzavretom v rodinnom živote ako aj o hercovi, ktorý uvažuje o tom čím by chcel byť.

Filip Jančík

14. 9. o 19:00 hod., Trenčiansky Hrad

Svetoznáma filmová hudba v jedinečnom prevedení talentovaného husľového virtuóza.

Roman Valkovič, (SK): Klammova vojna

14. 9. o 21:00 hod., Štúdio M&S

Strhujúca súčasná monodráma, ktorá si berie na mušku nie len vzťah učiteľa k žiakom, ale aj celé školstvo.

Na škole sa stala tragédia. Istý študent sa obesil, lebo nebol pripustený k maturite. Jeho spolužiaci našli vinníka. Je ním profesor Klamm. Študenti chcú pomstu a tak Klammovi vyhlasujú vojnu. Ako na to zareaguje on?

Sláva Daubnerová, (SK): Solo Lamentoso

15. 9. o 19:00 hod., Kino Hviezda

Sólová pohybovo-vizuálna performancia inšpirovaná bizarným prípadom Spievajúceho domu zo Štúrova.

Sólová pohybovo-vizuálna performancia Solo lamentoso vychádza z reálneho príbehu, ktorý sa pred časom objavil v médiách. Spoveď ženy púšťajúcej opernú áriu slúži Daubnerovej na otvorenie nadčasových tém, akými sú nejednoznačnosť pravdy a boj jednotlivca so spoločnosťou. Autentickosť a dokumentárnosť prepája táto konceptuálna experimentátorka s fikciou, aby nám kládla zásadné otázky o hraniciach ľudskosti a fungovania človeka – outsidera v našej spoločnosti. Vytvára tak už tradične inscenáciu na pomedzí dokumentárneho, pohybového a výtvarne štylizovaného divadla.

Kinotip: Predátor: Evolúcia

15. 9. o 20:30 hod., Cinemax

Pred viac ako tridsiatimi rokmi sme sa s nimi stretli prvýkrát. A bol to poriadny náklad. Teraz sa Predátori, jedni z najväčších lovcov celého vesmíru, opäť vracajú na naša planétu. Sú však oveľa silnejší a inteligentnejší než kedykoľvek predtým. Lov a zabíjanie sú pre nich stále najväčšou zábavou.

Mateusz Nowak, (PL): Obeť

15. 9. o 21:00 hod., Klub Lúč

Monodráma inšpirovaná spomienkami Piotra Woźniaka „Zapluty karzeł reakcji“ s fragmentmi epickej básne Adama Mickiewicza „Pan Tadeusz“ a básne „Śniła się zima“.

Monodrama rozpráva príbeh člena Armie Krajowy (Domáca Armáda) uväzneného štyri roky počas stalinistického režimu, čo je zložité obdobie histórie. Ako sa má hovoriť o ľuďoch, pred ktorými nás varujú. Je to už národný mýtus? Ak by sme praktizovali historickú hagiografiu? Sú to Poliaci, ktorí to robili Poliakom. Nikto iný ako Poliaci. Nie marťania. Poliaci. Vždy Poliaci.

Divočiny – divadelné zoskupenie Odivo

16. 9. o 15:00 hod., Coffee Sheep

Rozprávka so živou hudbou o obyčajnom Maxovi s neobyčajnou fantáziou. A o jeho mačke. A o divočinách. A o množstve iných vecí, ktoré sa zmestia do jedného červeného vozíka. Rozprávka o radosti z vystrájania pre deti a dospelých, v ktorých žijú Divočiny. Odivo, o. z. je divadelné zoskupenie absolventov a absolventiek vysokých umeleckých škôl, ktoré vzniklo v roku 2013. Je zamerané na tvorbu inovatívnych bábkových a autorských projektov na Slovensku i v zahraničí. Svoju činnosť zahájilo bábkovou inscenáciou pre dospelých Láska P a vášeň B, ktorá získala ocenenia na medzinárodných festivaloch v Poľsku a Bulharsku.

Jana Vyšohlídová, (CZ): Škaredé káčatko

16. 9. o 16:00 hod., Kino Hviezda

Na motívy H. Ch. Andersena.

S príchodom jari sa všetko prebúdza k životu a na svet prichádzajú mláďatá. Rodia sa, liahnu, hlásia sa na svet. Štvorici vajec už už začnú pukať škrupinky. Jedno z nich je ale zvláštne. Odchylka? Chyba? Omyl? Je inakosť prekliatie alebo dar? Alebo oboje? Inscenácia na motívy klasického príbehu o malom vtáčatku, ktoré sa musí od narodenia vysporiadavať s tým, že vyzerá inak ako ostatné. Nebohé vtáča je preto terčom posmechu a opovrhnutia. Podarí sa mu prekonať všetky tie príkoria? Nájde svoje miesto na svete? Ak áno, snáď sa mu dostane zaslouženej odmeny…

Ladislav Hampl, (CZ): Rozhodca

16. 9. o 18:00 hod., Klub Lúč

Osamelosť futbalového rozhodcu. Komediálny monológ nielen o futbale.

Monodráma Rozhodca hovorí predovšetkým o futbale, ale nie len o ňom. S humorom a nadsádzkou popisuje medzinárodný futbalový rozhodca v podaní Ladislava Hampla svoj život, ktorý je spojený s najsledovanejšou hrou na svete. Na rozdiel od mnohých autobiografií, ktoré futbal ukazujú z pohľadu hráčov či trénerov, monodráma Rozhodca predstavuje pohľad na futbal z hľadiska často najnenávidenejších mužov na ihrisku – futbalových rozhodcov. Rozhodca nás prevedie svojim životom, ale aj rôznymi situáciami na ihrisku aj vo futbalovom zákulisí. Súčasťou a príjemným oživením rozprávania sú aj futbalové „hlášky“ alebo zaujímavé videá rôznych futbalových situácií.

Imrich Szabo – Organový recitál

16. 9. o 18:00 hod., Evanjelický kostol

Klub priateľov vážnej hudby pozýva na otvárací koncert sezóny 2018/19, kde vystúpi Imrich Szabo so svojim organovým recitálom.

Kinotip: Nebezpečná láskavosť

16. 9. o 20:40 hod., Cinemax

Všetko sa začína obyčajnou láskavosťou – Emily (Blake Lively) požiada svoju najlepšiu priateľku Stephanie (Anna Kendrick), aby vyzdvihla jej syna zo škôlky. Lenže Emily si po neho už nepríde. Nedvíha telefón a neodpovedá ani na esemesky. Stephanie sa preto spojí s manželom Emily, Seanom (Henry Golding) a spolu rozbehnú veľkú pátraciu akciu. S pribúdajúcimi informáciami postupne prichádzajú na to, že Emily bola v skutočnosti niekým úplne iným a jej pravú tvár vôbec nepoznali. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh plný šokujúcich zvratov, tajomstiev a odhalení, v ktorom majú hlavné slovo láska a pomsta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM