Marek Vatraľ Rôzne Správy

Starosta Hornej Súče to prezradil bez váhania: Príroda v našom okolí je nádherná!

Od začiatku vedel o čom hovorí. Z jeho rozprávania okamžite vyplynulo, že svoju obec pozná ako svoju dlaň. Na čo sú najviac hrdí v Hornej Súči?

Ilustračný obrázok k článku Starosta Hornej Súče to prezradil bez váhania: Príroda v našom okolí je nádherná!
Zdroj: Obec Horná Súča

V našej internetovej súťaži o najsympatic­kejšiu dedinu v okrese Trenčín obsadila slušné štvrté miesto. Reč je o hraničnej obci Horná Súča, ktorá patrí medzi najväčšie dediny na strednom Považí. Až 581 súťažiacich jej napokon odovzdalo svoj hlas. Od tretieho miesta, ktoré sa napokon ušlo obci Omšenie ju delilo iba 74 hlasov.

Chránená príroda

Na otázku, čo je najväčšou prednosťou obce Horná Súča nám jej starosta Juraj Ondračka bez váhania prezradil, že je to okolitá príroda. „Celá obec sa nachádza v chránenej krajinnej oblasti Bielych Karpát. Už len to hovorí samo za seba. Máme tam dve prírodné rezervácie a dve prírodné pamiatky, ktoré majú štvrtý stupeň ochrany. Nachádza sa tam aj niekoľko území európskeho významu zaradených do Natura 2000. Našou krajinou sa tiahne aj množstvo cyklotrás, ktoré je možné využívať,“ doplnil.

Kultúrna obec

To však podľa Juraja Ondračku ešte nie je zďaleka všetko. Horná Súča podľa neho disponuje aj rozmanitými kultúrnymi pamiatkami či už sakrálneho alebo profánneho významu. Za všetky spomenul najmä roľnícku usadlosť, dom so sýpkou a malú zvonicu.

Starosta nám ešte prezradil, že v Hornej Súči sa pravidelne organizujú aj rôznorodé kultúrne podujatia vrátanie dožiniek a dychového festivalu. Medzi obyvateľmi sú mimoriadne obľúbené aj akcie ako Hravá jeseň, adventný koncert či vianočné trhy. V obci okrem iného existujú aj detský spevácky súbor a mužská folková skupina. Kultúrnych podujatí je však podľa starostu v obci oveľa viac.

Juraj Ondračka nakoniec dodal, že v obci Horná Súča pôsobil v 18. str. rímskokatolícky kňaz Michal Rešetka, podľa ktorého je v Trenčíne pomenovaná mestská knižnica.

Kompletné výsledky hlasovania nájdete v článku: Máme víťazov! Hlas ľudu vybral najsympatickejšie obce v okolí Trenčína.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z TRENČÍNA a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM