Filip Chudý Krimi

Trenčan Michal (33) má čo vysvetľovať: Policajti zaistili množstvo marihuany, FOTO

Trenčianski kriminalisti zadržali možného dílera drog, tak o tom informovala krajská policajná hovorkyňa. Problém má Michal (33) z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Trenčan Michal (33) má čo vysvetľovať: Policajti zaistili množstvo marihuany, FOTO
11
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

„Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne počas akcie MORAVA zadržali dílera drog, ktorý drogy, prevažne marihuanu predával v Trenčíne a okolí,“ konštatovala Elena Antalová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

„33-ročný Michal z Trenčína si v Českej republike zadovažoval od doposiaľ nestotožnených osôb omamné a psychotropné látky a to konkrétne marihuanu. Túto previezol na Slovensko a prechovával u seba, kde ju dávkoval a následne predával záujemcom z Trenčína a okolí. Za 1 gram marihuany si účtoval 5 až 10 €,“ povedala Antalová.

Ako ďalej uviedla, po predchádzajúcom súhlase sudcu Okresného súdu v Trenčíne policajti vykonali v mieste jeho trvalého bydliska domovú prehliadku a taktiež bola vykonaná aj prehliadka auta, na ktorom jazdil.

„Policajti pri prehliadkach našli a zaistili sušený materiál zelenej farby. Expertíza na Kriminalistickom a expertíznom ústave preukázala, že sa jedná o marihuanu v celkovej hodnote 8 562 €,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa s tým, že z uvedeného množstva by sa dalo vyrobiť minimálne 2000 bežných dávok drogy.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne podľa slov Antalovej obvinil 33-ročného Michala zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného.

„Za uvedený trestný čin Michalovi v prípade, že ho súd uzná vinným hrozí trest odňatia slobody na 10–15 rokov,“ dodala Antalová.

Pozrite aj policajné foto z tohto prípadu.

Trenčianski kriminalisti zadržali Michala (33) z nášho mesta: TOTO uňho našli
11
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM