Správy Samospráva

Trenčianska radnica dvíha varovný prst: Aha, aká suma mestu chýba na daniach

Termín na zaplatenie daní a poplatkov uplynul podľa informácií mesta na konci septembra. Radnica nie je povinná poslať neplatičom ani výzvu.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska radnica dvíha varovný prst: Aha, aká suma mestu chýba na daniach
Zdroj: Dnes24.sk

Trenčianska samospráva vybrala do konca septembra od fyzických a právnických osôb na miestnych daniach a poplatkoch za komunálny odpad a za psov viac ako 7,22 milióna eur. Informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Celkovo v Trenčíne vyrubili na tento rok dane a poplatky vo výške takmer 8,07 milióna eur. Na dani z nehnuteľnosti vybrala samospráva 5,05 milióna eur, za psov 43.165 eur a na poplatkoch za komunálny a drobný stavebný odpad 2,13 milióna eur.

Termín na zaplatenie daní a poplatkov uplynul na konci septembra. Výzvu na zaplatenie nedoplatku mesto ako správca dane podľa Ságovej vo väčšine prípadov zasiela ako posledné upozornenie na evidovaný nedoplatok pred začatím vymáhania súdnym exekútorom. Správca dane nie je povinný výzvu zaslať. Pohľadávku môže postúpiť ihneď na vymáhanie.

„Môže sa stať, že niekedy popri iných povinnostiach pozabudneme na zaplatenie daní, preto chce mesto občanov včas na túto povinnosť upozorniť. Vyhnú sa tak zbytočným problémom a zvýšeným finančným nákladom, ktoré by mohli vzniknúť postúpením ich pohľadávky exekútorovi,“ zdôraznila hovorkyňa.

Ku koncu minulého roka predstavovali pohľadávky mesta Trenčín na dani z nehnuteľnosti 735.078 eur. Z toho bolo prihlásených v konkurzoch a reštrukturali­záciách 356.250 eur. U súdneho exekútora boli prihlásené pohľadávky vo výške 120.785 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM