Rôzne

Trenčianska univerzita pripravila novinky: Pozrite, čo všetko sa v lete vybuduje

Študentov TnUAD čaká v novom akademickom roku niekoľko noviniek. Čo sa zmení a koľko to má stáť?

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska univerzita pripravila novinky: Pozrite, čo všetko sa v lete vybuduje
Zdroj: TASR

Koniec akademického roka bol na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne zároveň začiatkom čulého stavebného ruchu, ktorý potrvá celé leto. Ako informovala Lucia Petríková z kancelárie rektora TnUAD, počas leta bude univerzita realizovať vonkajšie úpravy pri študentskom domove v areáli Fakulty špeciálnej techniky. Pribudne tam nová oddychová a relaxačná zóna, ktorú budú môcť ubytovaní študenti naplno využívať. Celkové náklady dosiahnu 150 000 eur.

„Už na začiatku akademického roka bude k dispozícii nový smart študentský park za 60 000 eur, ktorého vizualizáciu univerzita predstaví verejnosti koncom augusta. Neskôr pribudnú dve workoutové ihriská. Jedno bude súčasťou študentského domova a jedno súčasťou Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov. Jeho vybudovanie je naviazané na ukončenie výstavby novej tribúny futbalového štadióna AS Trenčín. Vstup do budovy fakulty sa v lete zmení na bezbariérový,“ uviedla Petríková.

Najväčšou zmenou prejde Fakulta zdravotníctva, ktorá sa presťahuje do nových priestorov. Jej študenti sa budú učiť v nových učebniach a využívať nové laboratóriá. Rekonštrukcia fasády a zateplenie budovy Fakulty zdravotníctva bude stáť asi 180 000 eur, náklady pokryje dotácia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

„Aj v minulom roku sme pristúpili k rôznym stavebným a rekonštrukčným prácam. Zamerali sme sa na rekonštrukciu jedálne, vymenili a zlepšili pokrytie wi-fi, modernizovali sme priestory. Úspešne sme vyčerpali dotáciu na rekonštrukciu študentských internátov. Nespoliehame sa len na štátny rozpočet. V tomto roku budeme realizovať druhú etapu modernizácie študentského domova v areáli Fakulty špeciálnej techniky, a to výlučne z vlastných zdrojov,“ priblížil rektor TnUAD Jozef Habánik.

Verme, že tieto stavby nebudú mať také problémy, ako nedávno na futbalovom štadióne…

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM