Marek Vatraľ Rôzne Správy

Trenčianski študenti s ocenením: Róbert a Matúš nám robia skvelé meno!

Ocenení študenti Gymnázia Ľ. Štúra v Trenčíne reprezentovali podľa komisie Slovensko na známej medzinárodnej súťaži. Pozrite, za čo konkrétne sa im dostalo uznania.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianski študenti s ocenením: Róbert a Matúš nám robia skvelé meno!
Zdroj: TASR

Úspešní žiaci a študenti, ktorí dosiahli významné úspechy na medzinárodných predmetových olympiádách, umeleckých či športových súťažiach v uplynulom roku, si prevzali ocenenie Pamätný list sv. Gorazda.

Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Krajňák pri príležitosti 17. novembra ako Medzinárodného dňa študentstva, ako aj Dňa boja za slobodu a demokraciu ocenil na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave 30 žiakov z celého Slovenska.

Ocenení študenti reprezentovali Slovensko na mnohých medzinárodných súťažiach z oblasti matematiky, informatiky, fyziky, ale aj v športe či umení.

Medzi ocenenými sa podľa návrhu Komisie pre morálne oceňovanie na udelenie Pamätného listu svätého Gorazda žiakom a študentom pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva 2018 nachádzajú aj dvaja žiaci z Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne. Róbert Jurčo bol ocenený za mimoriadne úspechy na medzinárodných fyzikálnych súťažiach, konkrétne za 1. miesto na súťaži s netradičným názvom Fykosí fyziklání Praha 2018. Študenta Matúša Kopuneca komisia ocenila za mimoriadne úspechy na medzinárodných fyzikálnych súťažiach, a to za 3. miesto na medzinárodnej fyzikálnej olympiáde v Lisabone a taktiež za 1. miesto na už spomenutej súťaži Fykosí fyziklání Praha 2018.

Ocenenie pre úspešných študentov udeľujú každoročne zástupcovia rezortu školstva pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM