Filip Chudý Kultúra Video

Trenčiansku knižnicu navštívili za pár dní TISÍCE ľudí: Čo ide na dračku? VIDEO

Po uvoľnení opatrení sa mohli otvoriť knižnice, čo využila aj Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne, o ktorú bol hneď veľký záujem.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Verejnú knižnicu Michala Rešetku v Trenčíne od jej znovuotvorenia 27. januára 2021 navštívilo už okolo 3 000 návštevníkov, ktorí si vypožičali alebo vrátili knihy. Informovala o tom jej riaditeľka Gabriela Krokvičková.

Ako ďalej uviedla, dodržujú v nej všetky hygienické opatrenia, preto aj skrátili otváracie hodiny, aby to bolo bezpečné pre návštevníkov aj zamestnancov. „Uprednostňujeme vrátenie kníh do biblioboxu, ktorý je pred vchodom do knižnice. Z neho knihy vyberieme, vydezinfikujeme a dáme na dva dni do karantény,“ povedala.

„Väčšinou sa v tomto období požičiava beletria, ktorá asi najviac ľudí zaujímala. Ale mladí ľudia a študenti si tiež vypožičiavali odbornú literatúru,“ hovorí riaditeľka.

Knižnica na svojej stránke zároveň informovala, že v pondelok 8. februára budú všetky pracoviská trenčianskej knižnice zatvorené. „Výpožičky budú automaticky predĺžené, pokuty za oneskorené vrátenie dokumentov nebudú počas zatvorenia knižnice účtované. Na vrátenie kníh môžete použiť bibliobox. Knihy vložené do biblioboxu budú z čitateľského konta odpísané nasledujúci pracovný deň,“ ozrejmili.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako to v knižnici po otvorení vyzeralo.

OBRAZOM: Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM