Rôzne

Trenčín bude krajší: Známy park a vnútroblok čaká veľká renovácia, VIZUALIZÁCIE

Mesto Trenčín dostane na revitalizáciu parku a na zeleň viac ako 600 000 eur. Pozrite, čo sa za to bude robiť.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín bude krajší: Známy park a vnútroblok čaká veľká renovácia, VIZUALIZÁCIE
19
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Viac ako 600 000 eur z eurofondov a štátneho rozpočtu dostane mesto Trenčín na revitalizáciu parku Úspech a na zeleň vo vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Rozhodlo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, nasledovať budú verejné obstarávania a celý predrealizačný proces. Začiatok prác by mal byť v oboch prípadoch v budúcom roku.

„Priestranstvo parku Úspech je ohraničené Zlatovskou, Továrenskou a Staničnou ulicou. Celková výmera je približne 3700 štvorcových metrov, z toho takmer 3000 štvorcových metrov bude tvoriť obnovená zeleň s trávnikom, novou výsadbou a mlatovými chodníkmi. Automatický závlahový systém je súčasťou projektu. Návrh počíta s celkovou revitalizáciou a regeneráciou tohto priestoru,“ uviedla Ságová s tým, že celkové oprávnené výdavky sú viac ako 162 000 eur, 85 % zaplatí Európsky fond regionálneho rozvoja, 10 % pôjde zo štátneho rozpočtu SR a 5 % z rozpočtu mesta.

V prípade vnútrobloku na sídlisku Sihoť ide o zlepšenie environmentálnych aspektov vybudovaním prvkov zelenej infraštruktúry. Komplexná revitalizácia vnútrobloku prinesie radikálnu obnovu miestnej infraštruktúry s hodnotnou sadovníckou úpravou. Výsledkom bude obnova zelene, nový mobiliár, detské hracie zariadenia, drobná architektúra a zrekonštruované chodníky i nové LED osvetlenie.

„Celkové oprávnené výdavky sú viac ako 540 000 eur. Projekt je takisto spolufinancovaný vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR,“ doplnila hovorkyňa.

Pozrite si vizualizácie parku Úspech.

Trenčiansky park Úspech čaká revitalizácia: Pozrite si jeho VIZUALIZÁCIE
19
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM