Rôzne Správy

Trenčín bude mať vlastnú suvenírovú bankovku: Ústredný motív neprekvapí, FOTO

Trenčín sa suvenírovou zberateľskou bankovkou s nominálnou hodnotou nula zaradí medzi ďalšie známe slovenské miesta.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín bude mať vlastnú suvenírovú bankovku: Ústredný motív neprekvapí, FOTO
1
Galéria
Zdroj: shutterstock.com

Suvenírovú eurobankovku v nominálnej hodnote nula eur bude mať od polovice mája aj Trenčín. Jej ústredným motívom bude Trenčiansky hrad, s predajom sa začne 18. mája o 8.00 h v Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí v Trenčíne.

Ako informovalo mesto Trenčín na svojej webovej stránke, suvenír so zberateľskou hodnotou má rozmery ako 20-eurová bankovka a farebnosť podobnú 500-eurovej bankovke. V predaji bude 13.000 bankoviek. Keďže bankovky s nižšími sériovými číslami sú vzácnejšie, z prvých tisíc kusov bude možné kúpiť maximálne štyri bankovky na osobu. Pri predaji ďalších bude limit 20 kusov na osobu. V ďalších dňoch bude predaj bez limitu.

„Cena jednej eurobankovky bude 2,50 eura. Pre urýchlenie obsluhy zákazníkov bude možná len platba v hotovosti. Upozorňujeme, že bankovky nie je možné vopred rezervovať,“ informuje mesto.

Myšlienka vytvoriť 0-eurovú bankovku vznikla v roku 2015 vo Francúzsku. Postupne sa rozšírila do ďalších krajín západnej Európy a v roku 2018 prišla aj na Slovensko. Prvá slovenská bankovka v nominálnej hodnote nula eur bola vydaná 8. mája 2018 pri príležitosti výročia ukončenia druhej svetovej vojny s motívom Múzea SNP v Banskej Bystrici. Odvtedy pribudli 0-eurové bankovky viacerým slovenským mestám, hradom, zoologickým záhradám a svoju bankovku má aj Lomnický štít, Štrbské pleso, Medzinárodné letecké dni SIAF či Juraj Jánošík

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Suvenírová eurobankovka Trenčína v nominálnej hodnote nula eur
1
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM