Futbal

Trenčín klesol na predposledné miesto: Rozhodli bývalí hráči AS

V záverečnom stretnutí pred reprezentačnou prestávkou prehral AS Trenčín s dovtedy poslednou Senicou. O víťazný gól sa postarali bývalí hráči AS.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín klesol na predposledné miesto: Rozhodli bývalí hráči AS
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Futbalisti AS Trenčín prehrali s FK Senica 0:1 v nedeľnom zápase 9. kola Fortuna ligy v Žiline. Záhoráci prestrihli šnúru troch prehier, dosiahli druhé víťazstvo v ligovej sezóne a odpútali sa z posledného miesta v tabuľke.

Posledná Senica sa na umelej tráve v Žiline proti Trenčínu snažila zabodovať, v prvom polčase si však veľa čistých šancí nevypracovala. No to platilo aj o „domácich“ Trenčanoch. Už v 9. minúte Senicu podržal brankár Fryšták, ktorý zlikvidoval hlavičku Šuleka po centri Kadáka. Trenčín kontroloval loptu, ale chýbala finálna prihrávka. A tak to mohli byť hostia, ktorí by otvorili skóre. V 39. minúte v ťažkej pozícii hlavičkoval Konečný, ale trafil len do brvna Šemrincovej brány. V závere prvého polčasu ešte vystrelil z otočky senický Yenne, no minul.

V 53. minúte sa nikým neatakovaný dostal do zakončenia senický Nemec, ale ani on nebol presný. Na druhej strane po priamom kope v šestnástke hlavičkoval Kadák, ale Fryšták vyrazil na roh. Záhoráci sa snažili unikať po krídlach, ale ich centre nemali potrebnú presnosť.

V 66. minúte im to však vyšlo, keď center našiel Maleca, ten pripravil pozíciu Yennemu a Nigérijčan zakončil chladnokrvne k ľavej žrdi. Obaja v minulosti pôsobili v AS.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Povzbudení hostia mohli zvýšiť už o dve minúty, Yenne pekne prihral Malecovi, ale ten zblízka prestrelil. V 83. minúte dal gól striedajúci Depetris rukou, ale hlavný rozhodca to postrehol. Trenčín vrhol všetko do útoku, no neuspel a v nadstavenom čase ešte mohol inkasovať druhý gól z kopačky Pirosku, ktorý ale trafil len pravú tyč. Senica sa teda mohla tešiť z druhého víťazstva v sezóne a odpútania sa z posledného miesta tabuľky.

AS Trenčín – FK Senica 0:1 (0:0)

Góly: 67. Yenne, ŽK: Corryn, Depetris (obaja Trenčín). Rozhodovali: Glova – Hancko, Galo, bez divákov.
AS Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Šulek, Kapuadi, Pirinen – El Mahdioui, Kadák (81. Ikoba), Corryn (68. Tučný) – Roguljič, Čatakovič (76. Depetris), Ghali (76. Comvalius)
FK Senica: Fryšták – Addo, Carrillo, Nemec, Kopečný – Košťál (13. Yenne), Gallovič, Totka, Moses (79. Šimčák) – Piroska, Malec (90.+2 Berisha)

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM