ESL Rôzne Správy

Trenčín sčervenel: Pozor! Platia nové zákazy

Už od dnešnej polnoci sa výrazne sprísňujú epidemiologické opatrenia v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín sčervenel: Pozor! Platia nové zákazy
5
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Trenčín má na pomyselnom COVID semafore červenú. Epidemiologická situácia v meste sa zo dňa na deň zhoršuje, dnes pribudlo ďalších 13 infikovaných. Aj preto sa regionálni hygienici rozhodli výrazne obmedziť podujatia.

Počty

Od dnešnej polnoci, respektíve od zajtra 00.00 hod. sa podnikateľom a právnickým osobám v okrese Trenčín zakazuje organizovať a usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej, či inej povahy nad 500 účastníkov v exteriéri a 250 účastníkov v interiéri. Zároveň je zakázané na verejných hromadných podujatiach pripravovať a predávať občerstvenia. Píše o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva na svojom webe.

Reštaurácie

V prevádzkach spoločného stravovania miestni hygienici úplne zakazujú konanie podujatí okrem svadieb a karov. Týka sa to nielen okresu Trenčín, ale aj okresov Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom a Myjava.

V nemocniciach a zariadeniach sociálnych služieb sú zakázané návštevy.

K týmto opatreniam pristúpili hygienici, pretože situácie v Trenčíne a okolí je vážna. „Za obdobie od 03.09. 2020 do 17.09. 2020 RÚVZ Trenčín zaznamenal v okrese Trenčín 35 nových prípadov ochorenia, čo predstavuje chorobnosť 32,3na 100-tisíc obyvateľov,“ vysvetľujú hygienici.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM