Filip Chudý Rôzne

Tvrdá rana pre kostoly, firmy, trhy a kiná: OKRESY, ktorých sa dotknú opatrenia

Regionálni hygienici z Trenčína a Považskej Bystrice prijali opatrenia, ktoré ešte sprísňujú nariadenia platné na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdá rana pre kostoly, firmy, trhy a kiná: OKRESY, ktorých sa dotknú opatrenia
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Z vestníka vlády Slovenskej republiky zverejnenom na stránke Ministerstva vnútra SR vyplýva, že pre sedem okresov Trenčianskeho kraja sa od soboty 12. decembra sprísňujú opatrenia. Menovite ide o okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Považská Bystrica, Púchov a Ilava. Čiže tie, ktoré spadajú pod miestne regionálne úrady verejného zdravotníctva.

RÚVZ so sídlami v Trenčíne a v Považskej Bystrici ustanovili, že z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 budú platiť od soboty v uvedených okresoch tieto opatrenia:

  • Zakazuje sa organizovanie príležitostných trhov, vrátane prípravy a predaja alkoholických a nealkoholických nápojov na priamy konzum ambulantným spôsobom.
  • Zakazuje sa organizovanie firemných posedení a akýchkoľvek stretnutí spojených s konzumáciou nápojov a pokrmov aj v počte menšom ako 6 ľudí na mieste, s výnimkou rodinných stretnutí v priamom príbuzenstve.
  • Nariaďuje sa obmedziť kapacitu v kinách a divadlách, pričom hromadné kultúrne podujatia organizované v kultúrnych prevádzkach možno vykonávať len výlučne so sediacimi účastníkmi a to tak, že je zabezpečené sedenie v každom druhom rade a medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto neobsadené, pričom sekvencia obsadenia miest musí v radoch alternovať.
  • Nariaďuje sa obmedziť kapacitu v kostoloch, bohoslužby možno vykonávať s výlučne sediacimi veriacimi, počet účastníkov hromadného podujatia v interiérovom priestore v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jedna osoba na 15 metrov štvorcových, možno vykonávať len tak, že je zabezpečené sedenie v každom druhom rade a medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto neobsadené, pričom sekvencia obsadenia miest musí v radoch alternovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM