Krimi

Úlovok trenčianskych policajtov: Zdrogovaný vodič jazdil zo strany na stranu, FOTO

Muž sa policajtom sám priznal, že užil pervitín. Ten mal pri jazde aj so sebou v aute.

Ilustračný obrázok k článku Úlovok trenčianskych policajtov: Zdrogovaný vodič jazdil zo strany na stranu, FOTO
3
Galéria

Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína odhalili v sobotu nadránom v Ilave vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom drog. U seba mal i striekačku s drogou. Policajti začali v tejto súvislosti trestné stíhanie, informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Trenčianski policajti zastavili a skontrolovali 35-ročného vodiča Citröenu po tom, ako jazdil zo strany na stranu. Predložil im doklady a následne ho vyzvali na vykonanie dychovej skúšky. Tá bola negatívna, vodič však javil známky požitia psychotropných látok. „Muž sa priznal, že nedávno užil pervitín. Kedy to bolo naposledy, si už nepamätal. Policajti počas kontroly spozorovali, že sa celý čas správal podozrivo. Po zákonnom poučení im vydal zatavenú striekačku, v ktorej mal byť podľa jeho vyjadrenia pervitín,“ priblížila polícia.

Policajti striekačku s kryštalickou látkou zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. V tejto súvislosti začali trestné stíhanie, a to vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. „Ďalej budeme postupovať podľa výsledkov expertízneho skúmania. Za uvedený trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona tri roky odňatia slobody,“ ozrejmila polícia.

Vodič sa tiež podrobil lekárskemu vyšetreniu, bol pozitívny na metamfetamín, amfetamín a extázu. Policajti mu zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM