Rôzne

V Trenčíne máme priateľov a spojencov, tvrdí po návšteve mesta veľvyslankyňa USA

Slová americkej veľvyslankyne na Slovensku Bridget A. Brinkovej zaujali. Primátor Trenčíne Richard Rybníček jej prezradil plán mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne máme priateľov a spojencov, tvrdí po návšteve mesta veľvyslankyňa USA
Zdroj: Veľvyslanectvo USA na Slovensku

Rokovanie s primátorom Trenčína, stretnutie so židovskou komunitou či privítanie cyklistov z Kalifornie na cyklistických pretekoch bolo súčasťou dvojdňového programu veľvyslankyne USA na Slovensku Bridget A. Brinkovej počas jej návštevy Trenčína a okolia. Išlo o jej prvý regionálny výjazd po uvoľnení protipandemických opatrení.

„Teším sa, že som uplynulý víkend navštívila mestá Trenčín a Trenčianske Teplice. Spolupráca s našimi priateľmi a partnermi po celom Slovensku je prospešná pre nás všetkých. Bolo mi potešením stretnúť sa s primátorom Richardom Rybníčkom a jeho zástupcom Patrikom Žákom a dozvedieť sa viac o ambicióznom pláne primátora na rozvoj mesta,“ uviedla veľvyslankyňa.

Počas rozhovoru s primátorom Rybníčkom sa zaujímala o to, aký vplyv mala pandémia na mesto a ako sa pripravujú na možnú tretiu vlnu. Ocenila pokrok mesta v oblasti transparentnosti a zaželala mestu veľa úspechov v prípade kandidatúry na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2026.

Ako dodala veľvyslankyňa, počas pracovnej cesty ju zaujali inovácie a technológie spoločnosti Virtual Reality Media, slovenskej spoločnosti, ktorá má pobočku na Floride. Stretla sa aj s hokejovou legendou Mariánom Hossom. „Vrcholom mojej návštevy bolo stretnutie s preživšími holokaustu v synagóge v Trenčíne,“ doplnila Brinková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Navštívila aj tieto miesta.

FOTO: Americká veľvyslankyňa USA Bridget Brinková navštívila trenčiansky región
7
Galéria
Zdroj: Veľvyslanectvo USA na Slovensku

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM