Kultúra

Pohoda 2021 dopadla parádne: Nikto nebol COVID pozitívny, nočné párty na radare

Podľa organizátora podujatia Pohode on the Ground Michala Kaščáka sú návštevníci tým najcennejším, čo majú.

Ilustračný obrázok k článku Pohoda 2021 dopadla parádne: Nikto nebol COVID pozitívny, nočné párty na radare
42
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Zažili sme výnimočných päť dní. Týmito slovami hodnotil sériu festivalov, ktoré sa konali na Letisku Trenčín od 7. do 11. júla pod názvom Pohoda on the Ground, organizátor podujatia Michal Kaščák.

Nekonečná radosť

„Od začiatku stavieb panovala na trenčianskom letisku nevídane srdečná atmosféra, tá sa zvýraznila vstupom prvej návštevníčky v stredu napoludnie a ostala tu doteraz. Radosť zo vzájomných stretnutí bola nekonečná, rovnako ako chuť niečo tvoriť, prezentovať či vnímať umenie," poznamenal šéf Pohody.

„Som šťastný, že sme sa opäť mohli stretnúť s našimi návštevníkmi, ktorí potvrdili, že sú tým najcennejším, čo máme," zdôraznil.

Viac správ zo Slovenska

Nočné párty

Napriek opatreniam a obmedzenej kapacite ponúkol festival rovnakú mieru pestrého programu ako pri „veľkých“ festivaloch Pohoda. „V mnohých ohľadoch priniesol, paradoxne, ešte viac slobody," hovorí PR manažér Anton Repka s tým, že organizátori mohli v menšej verzii povoliť aj to, čo býva pri 30-tisícovom festivale z bezpečnostných dôvodov zakázané – jazdenie na skejtbordoch a kolobežkách, zaznamenávanie zážitkov a koncertov na kamery, fotoaparáty i mobily.

Návštevníci sa dostali aj do priestorov, ktoré sú bežne neprístupné, napríklad do vyradeného vojenského radaru, na ktorom sa konali nočné párty.

„Vystúpilo na ňom symbolické spojenie židovského dídžeja Ramzyho Al Spinozu a palestínskej raperky MC Safaa Hathot. V kombinácii s nefunkčnými vojenskými zariadeniami išlo okrem kvalitnej zábavy aj o silné umelecké gesto," konštatoval Repka s tým, že viacerí návštevníci sa stali súčasťou hudobných vystúpení. „Napríklad Kapela Shht vyriešila absenciu speváka zapojením priateľov, ďalších účinkujúcich i návštevníkov, čo spustilo vlnu ďalších kolaborácií," priblížil.

Správy z Trenčína a okolia

Bez pozitívneho

Tohtoročná Pohoda priniesla aj umelecké inštalácie, debaty či workshopy, jej podstatou však boli dlhoočakávané stretnutia návštevníkov s ľuďmi z produkcie i účinkujúcimi. S tými, ktorí prísť nemohli, sa spojili v sobotu online.

„K 16-hodinovému livestreamu sa na webe festivalu pripojili ľudia vyše tritisíckrát, vyše dvetisíckrát si ho pozreli na YouTube a videá na facebooku si pustili ľudia vyše osemnásťtisíc­krát," informujú organizátori.

Za päť dní pri vyše 2 200 testoch nezaznamenali ani jeden pozitívny výsledok na ochorenie COVID-19, dodal Repka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM