Rôzne

Viktória (15) z Trenčína: Fotomodelka so záľubou, akú by ste asi nečakali, FOTO

Mladučká Trenčianka sa uchádza o prestížny titul Fotomodelka Európy. Nás zaujímalo, aká je Viktória, keď práve nestojí pred objektívom...

Ilustračný obrázok k článku Viktória (15) z Trenčína: Fotomodelka so záľubou, akú by ste asi nečakali, FOTO
6
Galéria
Foto: Soňa Barbieriková

Viktória Mária Balušíková je najmladšou finalistkou v prestížnej súťaži Fotomodelka Európy 2018. Sympatická Trenčianka bude od jesene študovať na Bilingválnom slovensko-španielskom gymnáziu v Novom Meste nad Váhom. Ako sama hovorí, nepatrí k typom, ktoré v piatok večer vymetajú ulice. Nádejná modelka sa najlepšie cíti v prírode a má aj nie celkom typického domáceho miláčika – somárika.

Ako sa ocitne pätnásťročná žiačka medzi finalistkami súťaže Fotomodelka Európy 2018?

O castingu som sa dozvedela len deň predtým, ako sa mal konať v Trenčíne. Fotograf, s ktorým som predtým spolupracovala, mi napísal mail, že je v Trenčíne casting, tak som sa hneď prihlásila cez formulár na internete a na ďalší deň som sa im išla ukázať osobne. Ani som poriadne nevedela o čo ide. To, že budeme mať toľko fotenia, prehliadok a akcií, som vôbec netušila. 

Ako prebiehal samotný výber a čo všetko si musela absolvovať, aby si postúpila do finále?

Na castingu si ma nafotili, porozprávali sa so mnou a zasa som niečo vypísala. O mesiac mi prišli mailom výsledky, že som postúpila do semifinále a mám sa dostaviť na fotenie portrétov, ktoré som absolvovala spolu s ostatnými postupujúcimi. Cestovala som do Nitry, fotenie sa uskutočnilo v OC Mlyny vo fitness centre, upravili nám vlasy a nalíčili nás. Z fotiek potom vyberali finalistky a onedlho som sa dozvedela, že som vo finále. 

Čo ťa oslovuje na svete modelingu? Bol to vždy tvoj detský sen?

Nie, nebol. Keď som mala 13 rokov, mamina mi povedala, že mám skúsiť casting Elite Model Look. Vraj ako modelka si môžem slušne zarobiť. Tak som, samozrejme, išla. Agentúra Elite si ma aj vybrala, no oproti ostatným dievčatám som mala nevýhodu, som len 171 centimetrov vysoká.

Baví ma pózovať a prechádzať sa na vysokých opätkoch. Keď som sa to konečne naučila, môžem byť sama sebou a vyjadriť pózami rôzne emócie. A to nie som žiadna veľká exhibicionistka. Je to proste zábava a milujem pocit, keď sa môžem pokochať vydarenými fotografiami.

Akým spôsobom spomínaná súťaž a hlasovanie prebieha?

Každú súťažiacu, ktorá vám je sympatická, môžete podporiť poslaním smsky zo slovenského alebo českého čísla. Finalistky majú pridelené čísla, ktoré nájdete aj s našimi menami na oficiálnej stránke súťaže fotomodelkaeu­ropy.sk. Slávnostné vyhlásenie víťaziek prebehne 18. októbra 2018 v DAB v Nitre. Tá z nás, ktorá získa najviac hlasov od divákov, bude vyhlásená za ,,Najsympatickejšiu fotomodelku 2018". 

Ktoré svetovo slávne modelky ťa v začiatkoch tvojej kariéry inšpirujú?

Často sledujem videá modelky Coco Rocha, ktorá je v pózovaní priam božská. Zo slovenských topmodeliek mám rada asi našu najznámejšiu Michaelu Kocianovú a Zuzanu Gregorovú. Veľmi ma inšpiruje a často sledujem aj bývalú spolužiačku mojej sestry, tiež Trenčianku, Natáliu Muchovú. Dodáva mi odvahu, že aj ja mám na to, aby som vyskúšala modeling aj napriek mojej výške, lebo aj Natálka má okolo 170 centimetrov, čo je na modelku najnižšia hranica.

My vieme, že máš blízko k prírode a máš aj trochu nevšedného miláčika – oslíka…

Áno. S mojím oslíkom chodím na prechádzky, učím ho rôzne cviky a užívam si pocit slobody, keď v lete bežím bosá po jeho boku, zatiaľ čo on cvála v ústrety zapadajúcemu slnku. To sú najkrajšie momenty. Veľmi ma baví cestovanie, potrebujem zmeniť prostredie a oddýchnuť si od každodennej rutiny starostlivosti o somárika a našich ostatných zvierat. Najmä v zime to je veľmi vyčerpávajúce.

Čo ďalšie robíš vo voľnom čase?

Tento rok mám dosť plánov. Keď sa vrátim z Belgicka, ani si nevydýchnem a ďalší deň už ležím v minerálnom kúpeli v Smrdákoch. Povedala by som, že rada čítam knihy, ale platí to iba keď mám na ne čas. Možno sa teraz smejete, že ako 15-ročné dievča môže nemať čas… Nuž, byť taká aktívna, poriadkumilovná, do oslíka zamilovaná cestovateľka a trošku aj modelka si vyžaduje dosť času (úsmev).

Aký je tvoj vzťah k Trenčínu? Kam chodievaš najradšej?

Odmalička si hovorím, aké mám šťastie, že bývam práve v Trenčíne. Vždy, keď po diaľnici prichádzame domov, sa neviem vynadívať na hrad. Taký pekný má máloktoré mesto. Tiež mi vyhovuje, že nemáme žiadne trolejbusy a električky, ako napr. v Bratislave, tam si pripadám, že ma každú chvíľu niečo prejde alebo zrazí.

Tiež máme krásny okolitý výhľad na Soblahov, Brezinu, Považský Inovec či Biele Karpaty. Cyklistická trasa na hrádzi popri Váhu je nenahraditeľná. Je to vlastne moja najfrekventova­nejšia trasa (Biskupice – Opatovce a späť). Milovala som malú, akoby súkromnú pieskovú pláž na brehu Váhu, kam nikto nechodieval a minulý rok nám ju pri výstavbe vodnej elektrárne zahádzali kameňmi. Volali sme ju Plaža Idiota. Taký nádherný prírodný výtvor. Nie som taký ten typ, čo brázdi každý piatok centrum mesta. Najlepšie mi je v prírode a lese, kde je pokoj a čistý vzduch. Rada chodievam so psami na Brezinu či do Soblahova.

Ktoré miesta v Trenčíne by si odporučila navštíviť tvojim spolufinalistkám?   Určite námestie, nech vyjdú po Farských schodoch ku kostolu, tam je nádherný pohľad na Trenčín. A rovno odtiaľ môžu pokračovať na Brezinu k Štefánikovej vyhliadke a pozrieť si mesto z druhej strany. Všetko treba robiť s nadhľadom. Potom by si za odmenu mohli odskočiť na parádne galetty alebo crépy (pozn.: pravá bretónska pohánková palacinka na slano = galette a na sladko = crèpe) či na dobrú čokoládu alebo kávičku.

Pozrite si aj fotogalériu modelky Viktórie Márie Balušíkovej.

Viktória Mária Balušíková v obrazoch
6
Galéria
Foto: Zuzana Kubáni

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM