Hokej

Vojaci prišli o najlepšieho strelca: Odchovanec Trenčína odchádza za hranice

Hokejová sezóna sa pomaly končí, pričom už štartuje prestupový kolotoč pre nový ročník. Duklu Trenčín opúšťa útočník Marek Hecl.

Ilustračný obrázok k článku Vojaci prišli o najlepšieho strelca: Odchovanec Trenčína odchádza za hranice
17
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Kariéra slovenského hokejového útočníka Mareka Hecla bude pokračovať v českej extralige. Už bývalý hráč Dukly Trenčín podpísal zmluvu s HC Dynamo Pardubice. Klub o tom informoval na tlačovej konferencii.

Pre 23-ročného krídelníka ide o návrat do českej extraligy po dvoch rokoch. Sezónu 2019/2020 začal v HC Olomouc, za ktorý mal v 19 zápasoch bilanciu 1 gól a 2 asistencie. Následne sa vrátil do trenčianskej Dukly, v ktorej drese odohral aj sezónu 2020/2021.

V nej odohral 51 zápasov, v ktorých sa stal s 20 gólmi a 26 asistenciami najlepším strelcom a druhým najproduktívnejším hráčom „vojakov“.

„Mám za sebou dobrú sezónu, v ktorej sa mi bodovo darilo. Škoda, že som sa na konci zranil a nemohol som odohrať play off. O Pardubiciach som veľa počul, je to klub s bohatou históriou. Som rád, že som tu. Česká extraliga patrí k najlepším v Európe a ja si vážim, že v nej môžem hrať," povedal Hecl.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Pardubický klub angažoval okrem slovenského útočníka aj brankára Dominika Frodla, obrancov Jana Košťáleka a Dennisa Robertsona a útočníkov Roberta Říčku a Davida Ciencialu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM