Marek Vatraľ Kultúra

Vychutnávajte si čas adventu: Čo môžete zažiť cez víkend v Trenčíne?

Cez víkend budú na Mierovom námestí prebiehať podujatia z cyklu Čaro Vianoc pod hradom. Tešiť sa však môžete aj na dobré divadlá, čítačky či zaujímavé workshopy.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnávajte si čas adventu: Čo môžete zažiť cez víkend v Trenčíne?
Zdroj: Marek Vatral / Dnes.24.sk

Braňo Jobus: Muflón Ancijáš a mimozemšťan

7. 12. o 9.30 hod., Knižnica

Beseda žiakov ZŠ so spevákom, spisovateľom a hudobníkom Branislavom Jobusom. Podujatie plné zábavy a dobrej nálady je spojené s prezentáciou autorových najnovších kníh Žubrienky inštalatérky; Muflón Ancijáš a mimozemšťan.

Vianoce: Opatovčan a Acoustic Duo Say

7. 12. od 17.00 hod., Mierové námestie

Prvý decembrový piatkový večer bude Mierové námestie patriť speváckemu súboru Opatovčan z Opatoviec (o 17.00) a predvianočnú náladu vyčarí Acoustic Duo Say s gitarou, saxofónom a perkusiami (o 19.00).

Kinotip: Robin Hood

7. 12. o 20.40 hod., Cinemax

Ostrieľaný bojovník Robin z Loxley (Taron Egerton) a jeho maurský veliteľ (Jamie Foxx) sa po dlhých rokoch strávených na križiackych výpravách vracajú domov. Anglicko sa však veľmi zmenilo – všade vládne korupcia a strach. Preto im nezostáva nič iné, len opäť zobrať do rúk zbrane a postaviť sa na odpor. Nové spracovanie legendárneho príbehu prináša divákom vzrušujúce dobrodružstvo, nabité akciou, dokonale prepracovanými bojovými scénami a samozrejme nadčasovou romantikou.

Vianoce v galérii

8. 12. od 10.00 hod., Galéria

Príďte sa naladiť na sviatočnú vianočnú atmosféru do Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne, pozrite si aktuálne výstavy a vychutnajte si sprievodný program. Môžete sa tešiť na zdobenie medovníčkov, výrobu vianočných ozdôb, výrobu brošní, kvetinový workshop, baterkovú prehliadku a mnoho iného. Aj tento rok je pripravený Vianočný market, kde sa na vás budú tešiť šikovní ľudia z regiónu.

Vianoce: Bronzový víkend – sobota

8. 12. od 10.30 hod., Mierové námestie

Bronzovú sobotu v Trenčíne spríjemní koncert usmievavého pesničkára Juraja Hnilicu, vystúpenie Acustica deLuxe so svojimi nástrojmi a o rockovú predvianočnú nádielku sa postará Jana Čonková a Kešu.

Pavol Seriš: Samko Tále

8. 12. o 19.00 hod., Klub Lúč

Tragikomédia jedného herca podľa knihy Daniely Kapitáňovej.

Vianoce: Bronzový víkend – nedeľa

9. 12. od 10.30 hod., Mierové námestie

V nedeľu sa na Mierovom námestí predstaví najznámejšia a najpôvabnejšia kysucká heligonkárka Vlasta Mudríková, Dominika Mirgová pozve na benefičný koncert na podporu trenčianskeho hospicu a bodku sa programom dá koncert českej folkovej skupiny Devítka.

VIII. Benefičný koncert

9. 12. od 14.00 hod., Centrum mesta Trenčín

Hospic milosrdných sestier vás srdečne pozýva na VIII. Benefičný koncert. Program: 14:00 Dominika Mirgová – Mierové námestie. 15:00 Ricco & Claudia – Piaristický kostol sv. Františka Xaverského.

Perinbaba

9. 12. o 17.00 hod., Kino Hviezda

Mestské divadlo Trenčín uvádza zimnú rozprávku Perinbaba. Veselí komedianti so svojimi kúzlami, láskavá Perinbaba, kmotra Zubatá a láska Jakuba a Alžbetky silnejšia než smrť. Rodinná inscenácia v réžii Karola Rédliho s pesničkami a hudbou Diany Minarovičovej všetkých príjemne naladí na blížiaci sa vianočný čas.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM