Rôzne

Výzva pre cyklistov a turistov: Zdolajte týchto 20 vrcholov Trenčianskeho kraja

Nadšenci, pripravujte si bicykle a obuv. Vrchárska koruna Trenčianska ponúka tento rok 20 vrcholov, pričom deväť z nich je nových.

Ilustračný obrázok k článku Výzva pre cyklistov a turistov: Zdolajte týchto 20 vrcholov Trenčianskeho kraja
Zdroj: TASR/Tomáš Doboš

Dvadsať predpísaných vrcholov čaká v tomto roku na účastníkov projektu Vrchárska koruna Trenčianska (VKT). V siedmom ročníku ponúkajú organizátori cyklonadšencom a milovníkom turistiky deväť nových vrcholov.

Ako informovali organizátori Vrchárskej koruny Trenčianska na sociálnej sieti, tradične sa cyklonadšenci a turisti tento rok dostanú na Mohylu M. R. Štefánika, ktorá sa v zozname vrcholov nachádza už šiestykrát. Po štvrtý raz bol do dvadsiatky zaradený hrad Uhrovec, tretíkrát Stratenec na hrebeni Javorníkov, Vršatský hrad či najvyšší a najnáročnejší vrchol Trenčianskeho samosprávneho kraja – Vtáčnik.

„K novinkám patrí bývalá vojenská veža Jelenec v Bielych Karpatoch, Kamenné vráta pri Trenčianskych Tepliciach, Krkostěna na hrebeni Javorníkov, Podmalenica (hojdačka), Pamätník SNP na vrchu Roh, Rohatá skala nad obcou Čierna Lehota, Rozhľadňa Chotenovec nad obcou Klížske Hradište, sedlo Trubárka a Šibenický vrch v Bielych Karpatoch,“ informuje VKT na sociálnej sieti.

Vrchársku korunu získa každý cyklista, ktorý zdolá v čase konania akcie všetkých 20 predpísaných vrcholov a svoje fotky z vrcholov umiestni na webovú stránku projektu. Rovnaké podmienky platia aj pre turistov a bežcov. Zdravotne hendikepovaným ich stačí zdolať minimálne päť. Organizátori odporúčajú vrcholy, ku ktorým vedie asfaltová cesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM